Nu există Paște fără ciorbă de miel, unul dintre cele mai apreciate preparate ale perioadei, așadar vă prezentăm rețeta lui Cătălin Scărlătescu. Faimosul chef a împărtășit și unul dintre trucurile sale, pe care îl știe de la bunica lui și care va da ciorbei un gust savoros.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!
Pe masa de Paște, alături de friptură, ouă roșii și cozonac, se află la loc de cinste ciorba de miel, un preparat extrem de gustos și simplu de preparat. Cătălin Scărlătescu a împărtășit una dintre rețetele sale de suflet, pe care o are de la bunica sa, cea de la care, de altfel, a învățat să gătească multe preparate. Chef-ul are, de altfel, și un secret care face ca ciorba să aibă o savoare specială.
Citește și: Aperitive pentru masa de Paște. Rețete simple și gustoase
Citește și: Rețetă de cozonac fără frământare. Fără efort și delicios
Citește și: Cel mai bun cozonac din lume. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu
Citește și: Cozonac fără frământare. Rețeta la îndemână pentru orice începător în bucătărie
Citește și: Cozonac pufos cu nucă și cacao. Cea mai simplă rețetă de cozonac
Ciorbă de miel à la chef Scărlătescu
Pentru că mielul este vedeta sărbătorii de Paște, gospodinele se întrec în a găti preparate cu delicioasa carne pentreu familie și pentru invitați. Delicioasă și ușoară, o porție de ciorbă este perfectă ca fel principal la masa de Paște. Iată, așadar, de ce ingrediente aveți nevoie pentru a prepara cea mai delicioasă ciorbă de miel și care este secretul folosit de chef Scărlătescu pentru a-i da preparatului o savoare specială.
Ingrediente
- un kilogram de carne de miel cu os (gât, spate, cap, coaste)
- un morcov mare (sau doi morcovi, dacă sunt de dimensiuni mai mici)
- orez
- o ceapă medie (75 g)
- 2 fire de ceapă verde
- un fir de pătrunjel rădăcină
- o bucată de țelină (30-40 g)
- un ardei gras mic
- 2 roșii de dimensiune medie (care se opăresc și se curăță de coajă)
- 300 g smântână grasă
- sare și piper
- ulei de măsline pentru a căli legumele
- leuștean
- zeamă de lămâie
Chef Cătălin Scărlătescu a dezvăluit și care este trucul său – juratul de la Chefi la cuțite a menționat că zeama de lămâie este o variantă mult mai bună pentru a acri ciorba de miel. De asemenea, nu multe persoane folosesc usturoiul atunci când fac această ciorbă, iar chef Scărlătescu le asigură pe gospodine că nu vor regreta dacă aleg să folosească și acest ingredient.
Cum se prepară ciorba de miel
Legumele tocate și verdeața se călesc în uleiul de măsline. După aceea, se adaugă câteva linguri de făină (3, maximum 4, dacă oala este mai mare). După ce făina s-a lipit de legume, se adaugă, treptat, zeama în care au fiert oasele de la carnea de miel. Spre final, se adaugă și bucățile de carne, tăiate în funcție de preferințe. Se adaugă zeama de lămâie (care înlocuiește borșul) și smântâna, iar ciorba va fi gata de servit. Nu înainte însă de a se adăuga leușteanul tocat (e indicat să folosiți inclusiv cozile).