Ciorbă ardelenească de fasole verde. Simplu și delicios

.

Rețetă de ciorbă ardelenească de fasole verde. Acest fel de ciorbă este printre cele mai răcoritoare pe care le găsim în cărțile de bucată românești. Dacă ai rămas în pană de idei și familia ta este fan ciorbe, acest preparat, care se face și foarte ușor, te va salva cu siguranță. Este delicioasă!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE OCTOMBRIE, GRATIS, AICI!


Ciorba ardelenească de fasole verde se face cu iaurt gras sau smântână şi fasole păstăi proaspătă, cu păstaie lată verde sau galbenă. Este foarte bună, mai ales că nu are carne şi poate fi mâncată și la cină.

Ciorbă ardelenească de fasole verde. Ingrediente

800 g fasole păstăi
6 roşii mari sau roşii în bulion (800 g)
1 ţelină mai mică cu tot cu frunze
1 ardei gras
1 ceapă
2 morcovi
4 căţei de usturoi
2 linguri ulei
1 legătură leuştean
1 legătură pătrunjel
1 lingură făină
Sare
100 ml oţet
600 g smântână


Citește și: Rețetă de ciorbă de roșii cu găluște!

Citește și: Ciorba de conopidă cu pui

Citește și: Ciorbă de curcan cu tăiţei de casă

Citește și: Ciorbă de varză dulce cu afumătură

Ciorbă ardelenească de fasole verde. Mod de preparare

La început, se curăță păstăile. Acestea trebuie curățate cu simț de răspundere, adică fără capete sau aţe. Apoi, se taie sau se rup păstăile în bucăţi mici de 3 cm şi se clătesc bine în apă rece.

În continuare, se curăță morcovii și țelina, se spală şi se taie cubuleţe sau rondele. Frunzele de ţelină se păstrează.

Apoi, se pun 6 litri la fiert cu puţină sare cu morcovii ţelina tăiate. Când legumele au fiert la jumătate, se pun şi păstăile de fasole şi frunzele de ţelină tocate nu foarte mărunt, scrie clickporfăbună.


Mai departe, decojiți roșiile și tocați-le separat. Apoi, se curăţă şi se toacă mărunt ceapa şi usturoiul, iar ardeiul se toacă cuburi. Se încinge puţin ulei într-o tigaie şi se pun ceapa, usturoiul şi ardeiul la călit.

În tigaie, se amestecă şi lingura de făină şi se lasă la rumenit. Apoi, se adaugă roşiile şi smântâna, se amestecă bine şi se lasă să dea în câteva clocote.

Atunci când fasolea devine moale, se adaugă şi compoziţia de roşii şi smântână, se adaugă oţetul şi legătura de leuştean tocată mărunt. Se mai lasă pe foc 10 minute, se pune sare dacă mai este cazul şi se adaugă pătrunjelul tocat mărunt.

Poftă bună!

Foto Clickpoftăbună