Mâncare ușoară de vară. Rețetă chifteluțe din năut și legume

.

Dacă ai chef de o mâncare ușoară de vară, atunci chifteluțele din năut și legume sunt varianta perfectă. Și pentru a renunța și la prăjeala, acestea se pot face și la cuptor. Chifteluțele din năut și legume se pot servi alături de sosuri sau salate.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!

Când spunem mâncare ușoară de vară ne gândim automat la mai multe legume și la mai puțină (sau deloc) carne. Rețeta de chifteluțe din năut și legume este numai bună de preparat acum, mai ales că nu necesită să fie prăjite, ci pot fi băgate la cuptor.


Citește și: Tartă cu cireșe și cremă de iaurt.

Citește și: Rețetă de amandină.

Citește și: Fiul și soția lui Florin Condurățeanu primele declarații după moartea jurnalistului:

Citește și: Naba Salem, dezvăluiri dureroase, după ce a pierdut sarcina:

Mâncare ușoară de vară . Chifteluțe din năut și legume – ingrediente

  • 400 g năut fiert
  • 1 morcov
  • 1 ceapă
  • 4 căței de usturoi
  • 2 cartofi
  • 2 ouă
  • 1/2 legătură de mărar tocat
  • sare, piper
  • pudră de ghimbir

Chifteluțe din năut și legume – mod de preparare

Năutul se alege și se pune la hidratat de seara până în dimineața următoare, în multă apă rece. A doua zi, năutul se pune la fiert până când devine moale.

Morcovul și cartoful se curăță și se spală, se dau pe răzătoarea mică apoi se storc ușor. Năutul se pune la robot și se face pastă. Ceapa se dă și ea prin răzătoare, iar usturoiul se pisează.

Într-un vas se pun pasta de năut, morcovul, cartoful, ceapa și usturoiul. Se adaugă ouăle bătute și condimentele. Compoziția se omogenizează și după ce este potrivită de sare, se adaugă mărarul.


Dacă năutul are o compoziție mai lichidă se pot adăuga câteva linguri de pesmet.

Într-o tavă se pune hârtie de copt, apoi se modelează chifteluțele și se așează una lângă alta. Tava se bagă în cuptorul încins la 180 de grade Celsius și se lasă 20-30 de minute până când chifteluțele s-au rumenit ușor, conform bucataras.ro.

Sursa foto: gustos.ro