Chiftele de quinoa. Rețetă gustoasă și sănătoasă

.

Rețetă de chiftele de quinoa. Această rețetă este foarte gustoasă și hrănitoare. Pe lângă acest lucru, se prepară foarte ușor și nici nu aveți nevoie de vreun talent culinar aparte. Mai ales că este ideală și pentru cei care sunt vegetarieni.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de chiftele de quinoa. Quinoa este bogată în vitamine, minerale și alți nutrienți esențiali pentru sănătatea organismului. De asemenea, este ideală pentru persoanele care țin dietă pentru că nu conține gluten și nu are un conținut caloric ridicat. Pe de altă parte, este ușor de inclus în orice rețetă.


Rețetă de chiftele de quinoa – Ingrediente

– 100 g boabe de quinoa

– 5 bucheţele broccoli

– 3 linguri caşcaval ras

– 1/2 lingura pătrunjel

– 2 ouă

– 2 căţei usturoi

– 3 linguri ăină

– ulei pentru prăjit

– sare

Citește și: Rețetă de tartă cu ciocolată.Desert delicios

Citește și: Rețetă de Panna Cotta.Perfectă pentru orice ocazie

Citește și: Noodles cu pui.Rețeta Claudiei Radu de la Chefi la Cuțite

Citește și: Chec în trei culori.Rețetă simplă și gustoasă

Mod de preparare


1. Puneți boabele de quinoa la fiert cu apă
rece şi sărată măsurată de trei ori cantitatea lor. Trebuie să le lăsați la
fiert pentru 20 de minute, până ce toată cantitatea de apă este absorbită.

2. La fel, fierbeți și Broccoli, tot 20 de minute. După care, îi scurgeți și mixați ușor, dar fără a-l transforma în piure.


3. Acum, amestecați boabele de quinoa cu usturoiul pisat, broccoli mărunțiși, cașcavalul, pătrunjelul tocat şi ouăle bătute anterior, potrivit unica.ro.

4. formați chiftele cu mâna umezită. Acestea se
trec prin făină, se aplatizează între palme și se prăjesc în ulei.

5. Când sunt gata, le scoateți pe un șervețel
de hârtie și le lăsați să se răcească.

Poftă bună!

Sursa Foto: retete.unica.ro