Rețetă de chiftele de dovlecei. În cazul în care îți dorești să mânânci cât mai puțină carne, rețeta de chiftele de dovlecei este perfectă. În plus, nu este nici un preparat foarte costisitor și se prepară foarte ușor. Nu aveți nevoie decât de câteva ingrediente.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IUNIE, GRATIS, AICI!
Rețetă de chiftele de dovlecei. În cazul în care nu știai ce să pregătești pentru masa de prânz, noi îți venim în ajutor. Cu doar câteva ingrediente, poți să pregătești cele mai gustoase chiftele de dovlecei. În cazul în care aveți musafiri, aceștia vor fi și ei impresioanați. Tot ce trebuie să faceți este să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Rețetă de gogoși cu paharul.Sunt extrem de gustoase
Citește și: Rețetă de chiftele din piure de cartofi.Ușor de preparat
Citește și: Rețetă mâncare de roșii.Este o tocană savuroasă
Citește și: Mâncare de vară.Rețetă de salată de paste cu pește
Rețetă de chiftele de dovlecei – Ingrediente
– 2 dovlecei mărişori
– 1 legatura pătrunjel
– câteva fire de ceapă verde
– 200 g brânză telemea bine scursă
– 2 ouă
– 3 linguri făină
– ulei pentru prăjit
– piper
Rețetă de chiftele de dovlecei – Mod de preparare
1. Pentru început, trebuie să treceți dovleceii pe răzătoarea cu ochiuri mari și să-i lăsați deoparte pentru aproximativ 5-10 minute. Aceștia trebuie să-și lase apă.
2. După care, trebuie să scurgeți foarte bine dovleceii și să-i amestecați cu pătrunjelul fin tocat, telemeaua dată pe răzătoare, făina, ceapa verde tocată mărunt și ouale bine bătute.
3. Apoi, adăugați în compoziție piper după gust. Nu puneți și sare pentru că brânza este deja sărată, potrivit retete.unica.ro.
4. Ulterior, cu o lingură luați din aluat și formați chifteluțele. Apoi, puneți chifteluțele în tigaia cu ulei încins.
5. În momentul în care chiftelele s-au rumenit pe ambele părți, înseamnă că sunt gata. Acestea se scot pe o un prosop de hârtie.
Poftă bună!
Sursa Foto: unsplash.com