Chec în trei culori. Rețetă simplă și gustoasă

.

Rețetă de chec în trei culori. Este o rețetă extrem de simplă, gustoasă și economică, dar care va impresiona orice oaspete. Aveți nevoie de câteva ingrediente pe care cu siguranță le aveți deja în bucătărie.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE APRILIE, GRATIS, AICI!

Rețetă de chec în trei culori. Dacă urmați această rețetă, veți obține un chec cu un aspect spectaculos, frumos crescut pentru care nu aveți nevoie nici măcar de agenți de creștere. Cei mici îl vor adora.


Rețetă de chec în trei culori – Ingrediente

– 4 ouă

– 8 linguri de zahăr

– 8 linguri de făină

– 2 linguri de cacao

 – 4
linguri de ulei

*esență de vanilie

Citește și: Ciorbă de pește picantă.Rețetă rapidă și gustoasă


Citește și: Rețetă de pască din ciocolată.Desertul ideal pentru Paște

Citește și: Plăcintă cu portocală.Rețeta preparată Majda la Chefi la Cuțite

Citește și: Pește halibut în sos de ciuperci.Rețetă simplă

Rețetă de chec în trei culori – Mod de preparare

1. Mai întâi separați ouăle. Bateți albușurile
cu un praf de sare și cu jumătate din cantitatea de zahăr, adică 4 linguri.
Veți obține o bezea tare. Adăugați jumătate din catitatea e făină, amestecând încet
cu o lingură de lemn pentru ca aluatul să nu își piardă din volum.

2. Bateți gălbenușurile cu cele 4 linguri de zahăr rămase până când își dublează volumul și capătă o culoare deschisă. Adăugați uleiul, apoi făina, amestecând cu grijă. Puteți adăuga și esență de vanilie sau rom.


3. Într-un bol separat, puneți jumătate din compozitia
cu albuș și jumătate din compoziția cu gălbenuș. Adăugați două linguri de cacao
și amestecați. Veți obține 3 compoziții de culori diferite.

4. Într-o tavă pentru chec, tapetată cu hârtie
de copt sau cu unt, turnați compoziția cu cacao. De-a lungul ei, cerneți puțină
cacao pudră, peste care turnați cu grijă compoziția din albuș. Întindeți cu
ajutorul unei linguri, apoi cerneți puțină cacao și peste aceasta. Acest lucru
delimitează foarte bine straturile colorate și nu permite compoziției să se
combine în timpul coacerii. Ultimul strat va fi cel spuma de gălbenușuri.


4. Dați checul la cuptor la 170-180C timp de
30 de minute.

Puteți face foarte multe combinații între
culori, puteți inversa ordinea lor sau să adăugați în compoziție nucă măcinată.
Checul se servește când s-a răcit complet.

Poftă bună!

Pentru mai multe idei de prăjituri, intrați pe pagina The Sweet Retreat.