Cele mai gustoase rețete cu pește pentru duminica de Florii

 Lupescu Anca
.

Fie ca alegeti macrou, crap, cod, somon, dorada, merluciu sau salau, va invitam sa preparati o reteta apetisanta cu peste, speciala pentru masade pranz din duminica Floriilor.

Macrou cu sos de rosii

Ingrediente:
2 kg de macrou, 500 ml suc de rosii, 2 ardei kapia rosii, 1 capatana de usturoi, 3 linguri de ulei de masline, sare si piper, patrunjel, lamaie

Mod de preparare:

Pestele, curatat bine, se sareaza,se pipereaza si se pune la prajit in ulei incins. Cand e gata , se scoate pe servetele de hartie sa absoarba surplusul de ulei.

Ungem cu putin ulei de masline o tava si asezam pestii in ea.
Turnam peste ei sosul format din suc de rosii, sare, piper, o ceasca de apa, ardei kapia taiat foarte mic, usturoiul curatat si zdrobit plus 2 linguri de ulei de masline.

Dam tava la cuptor incins pentru 20-25 de minute, la foc mediu.
Presaram verdeata si servim cu felii de lamaie.

Crap umplut cu ciuperci si broccoli

Ingrediente:
1,5 kg crap, 10 linguri suc de rosii, 100 ml ulei, 1 kg cartofi, 200 g ciuperci tocate, cateva buchetele de broccoli, 1 tulpina de telina, 2 cepe, 150 ml vin, 1 ardei rosu sau ardei gras verde, sare, piper, cimbru, 2 lamai

Mod de preparare

Curatam pestele si il saram, il crestam, apoi il calim putin in ulei.
Il scoatem din tigaie si prajim in acelasi ulei pe rand ciupercile, brocolli, cartofii, ardeii feliati subtire, tulpina de telina si la sfarsit ceapa tocata marunt.

Intr-o tava punem stratul de cartofi, il acoperim cu ceapa calita, apoi punem pestele pe care il umplem cu ciuperci, ardei, telina, cateva felii de lamaie si 2 linguri din ceapa calita. Condimentam cu sare, cimbru si piper dupa gust, stropim totul cu 150 ml vin alb si suc de rosii. In fiecare crestatura facuta pestelui punem felii de lamaie.

Dam totul la cuptor, acoperit cu o folie de aluminiu pentru 20 de minute, apoi inca 10-15 minute fara folie.

  • Afla mai multe despre pestii care dau icre negre (sturionul sau morunul) sau despre codul delicios si fara oase!

File de cod cu cartofi si mujdei

Ingrediente:
2 file de cod, 1 ceapa, ulei de masline, 3 catei usturoi, 4-5 cartofi, 1 rosie, sare si piper, patrunjel tocat

Mod de preparare:
Se unge tava cu ulei de masline, se adauga ceapa taiata rondele. Se asaza fileul de cod.

Se prepara un mujdei din cateii de usturoi pisati, o lingura ulei de masline, apa si sare. Se toarna mujdeiul peste peste, apoi cartofii taiati rondele si patrunjelul tocat. Se asezoneaza cu sare si piper. Optional se aseaza peste cartofi rondelele de rosii.

Tava acoperita se da la cuptor, la foc mediu. Dupa un sfert de ora se descopera tava si se lasa la cuptor pana se rumenesc cartofii.

  • Vezi cum arata somnul și cum se gateste acest peste gras!

Merluciu cu sos de iaurt

Ingrediente:
1 kg merluciu, 3 morcovi, 3 cartofi, 500 gr ciuperci, 100 gr unt, patrunjel, sare, piper, 200 ml iaurt, 3 catei de usturoi, lamaie

Mod de preparare:
Legumele se curata si se taie felii, se asaza intr-o tava unsa cu unt, se adauga sare, piper, un pahar de apa si se dau la cuptor pentru 20 de minute.

Merluciu se curata si se spala, se pune peste legume, se stropeste cu suc de lamaie si se da la cuptor pentru 20 de minute la foc potrivit
Pentru sos, se piseaza usturoiul, se amesteca cu iaurtul si se sareaza dupa gust.

Salau cu sos de vin alb

Ingrediente:
2 pesti salau, ulei de masline, 3-4 catei de usturoi, 1 ceasca de vin alb sec, 1 ceasca sos de rosii, 1 cana rosii cherry, patrunjel proaspat, sare, piper, 1 lamaie

Mod de preparare:
Se curata cei doi pesti, dupa care se cresteaza. In crestaturi se pun felii de lamaie. Presarati cu sare si piper si puneti apoi intr-un vas termorezistent, dupa care ii stropiti cu ulei de masline.

Usturoiul tocat marunt se presara peste pesti, dupa care se da la cuptor pentru 10 minute.

Dupa 10 minute ii scoatem si adaugam peste rosiile cherry taiate in doua.
Ii bagam din nou la cuptor, iar cand s-au rumenit rosiile turnam peste ei o ceasca de vin si una de sos de rosii. II dam din nou la cuptor pentru 15-20 de minute.

Somon la cuptor cu piure de hrean

Ingrediente:
4 fileuri de somon, 4 cartofi, fierti in coaja, 4 linguri de ulei de masline, 4 linguri hrean dat pe razatoare, sare si piper, 50 g unt

Mod de preparare:
incalziti cuptorul la 200ºC. Faceti un piure din cartofi, uleit, hrean, sare si piper. impartiti compozitia peste fileurile de somon si puneti-le in tava unsa cu unt. Coaceti timp de 15-20 de minute (verificati daca pestele e gata).
Se serveste cu lamaie.

Dorada la cuptor cu rozmarin

Ingrediente:
900 gr dorada, 1 usturoi, 2 fire rozmarin, ulei de masline, 2 cartofi, sare, piper

Mod de preparare:
Pestele se curata, apoi se spala si se asezoneaza cu sare si piper. Se umple cavitatea cu usturoiul curatat si zdorbit si firele de rozmarin. Cartofii se curata si se taie in felii rotunde, subtiri, precum chipsurile.

Se incinge ulei intr-o tigaie, apoi se aranjeaza chipsurile de cartofi unul cate unul, ca un asternut. Se presara cu sare si piper si se asaza dorada, apoi se inveleste cu cartofii din tigaie. Se introduce in cuptor si se lasa la 200 de grade cca 18-20 de minute.

Vezi şi borș de pește – rețete de borș de pește din România!

Vezi și ce este batogul şi cum se prepară

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton