Cel mai fraged șnițel. Ce ingredient secret are Chef Cătălin Scărlătescu

.

Toată lumea iubește șnițelele! Chef Cătălin Scărlătescu are un secret pentru cel mai fraged șnițel pe care poți să îl faci în bucătăria ta. Bucătarul povestește că a descoperit un ingredient secret din greșeală. Regretă acum că n-a brevetat ideea, pentru că astăzi ar fi fostul milionar.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

În esență, pentru a facce un șnițel bun ai nevoie de doar câteva ingrediente. Este și un ingredient secret, iar Chef Cătălin Scărlătescu l-a dezvăluit.


Chef Cătălin a povestit că în urmă cu ceva ani, pe când era bucătar la o terasă acesta a avut parte de un client nemulțumit și cu pretenții în ceea ce privea preparatele localului. Astfel, chef Cătălin s-a întors în bucătărie și cu ajutorul nervilor acumulați a reușit să descopere o rețetă extrem de crocantă de șnițele.

Citește și:

Oana Roman, despre moartea Laurei Stoica: „N-am să uit momentul în care au scos sicriele din biserică’

Victor Rebengiuc a împlinit la 88 de ani: „Îmi petrec durerile în felul meu. Nu îmi plac cadourile’


A fost sex-simbol, dar acum e de nerecunoscut! Cât de mult s-a schimbat Michael Douglas și cum arată la 76 de ani

„În 2003 înnebunise lumea cu crochete de pui, reţeta asta era bestseller la noi pe terasă. La un moment dat, un client a cerut să fac ceva la gujoanele de pui, să fie mai altfel. M-am întors nervos în bucătărie, am luat o pungă de fulgi de porumb care era pe acolo şi am dat cu ea de perete şi de masă. Am auzit cum s-au zdrobit alea şi mi-a venit ideea să le dau prin crocantul obţinut. Aşa mi-a venit ideea. Dacă brevetam ideea atunci eram milionar azi’, a spus Scărlătescu.

Ingrediente pentru șnițel fraged de pui. Rețeta lui Cătălin Scărlătescu

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • piept de pui
  • sare
  • piper
  • ierburi aromatice
  • unt
  • fulgi de porumb
  • miere
  • ulei

Bucătarul a povestit că bucățile de carne trebuie asezonate cu sare, piper și alte ierburi aromatice în funcție de preferințe, apoi scufundate într-un amestec pe bază de unt, iar după tăvălite prin crocant obținut din fulgi de porumb cu miere, zdrobiți cât mai fin. În final, se prăjesc în baie de ulei și se servesc alături de garniturile preferate.

Citește și: Trecutul neștiut al lui Alin Sălăjean de la Survivor.Războinicul a fost la un pas să ajungă primar

Citește și: Musty Camara, de la Survivor, are trei copii și e căsătorit.Cum arată familia lui


Citește și: Kamara, dezvăluiri despre fratele lui Musty, de la Survivor.Ce nu se vede, de fapt, la TV

Juratul emisiunii a mai declarat că secretul acestei rețete se află în crusta pe care trebuie să o oferim cărnii. Contează mult crusta, iar secretul este ca uleiul să fie foarte bine încins. În plus, poți răci șnițelele pe un grătar, ca să nu înmoaie crusta.

Vezi şi şnițel vienez – cum a apărut și cu ce este deosebită rețeta de șnițel vienez!