Quiche-ul este o tartă sarată, care provine din bucătăria franţuzească. Are un aluat sfărâmicios, iar umplutura se face din legume, carne, brânzeturi şi ouă. Poți varia rețeta și poți încerca tot felul de combinații, de la quiche carbonara, cu smântână și bacon, până la quiche cu cartofi și carne tocată.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE FEBRUARIE, GRATIS, AICI!
Ingrediente pentru Quiche:
– 230 gr unt
– 350 gr faina
– o lingura zahar
– o lingurita sare
– 60-100 ml apa rece
Ingrediente pentru umplutura:
– 125g cubulete bacon
– 3 oua
– 400ml smantana dulce
– ½ lingurita sare
– piper
– un varf de cutit nucsoara
– 4 fire ceapa verde tocate marunt
– ½ legatura patrunjel tocat marunt
– 30 g unt
Punem untul taiat cubulete, faina, sarea si zaharul în robotul de bucatarie pana compozitia are textura unui pesmet mare.
Adaugam apoi apa, lingura cu lingura. Adaugam intre 60-100ml apa foarte rece, pana aluatul incepe sa se lege.
Citește și: Jador și mama lui, apariție surpriză la Chefi la Cuțite: „Dacă nu iau cuțitul…’
Citește și: Cum se antrenează Gina Pistol și Smiley îaninte să devină părinți: „Îmi pun ceasul să sune la 2-3 noaptea…’
Mutam apoi aluatul obtinut pe o folie alimentara, formand un disc.
Intre timp, prajim cubuletele de bacon intr-o tigaie. Le prajim pana sunt rumenite si crocante, amestecand des, apoi le scoatem o farfurie, pe servetel, pentru a scurge excesul de grasime. Batem ouale ca pentru omleta, apoi adaugam smantana dulce si amestecam bine. La final adaugam ceapa verde tocata marunt, patrunjelul, sare, piper si nucsoara proaspat macinata. Amestecam bine.
Dupa ce aluatul a stat 30 min la rece, il intindem, apoi il asezam in tava tapetata cu unt si faina si il intepam din loc in loc cu furculita si il coacem 8 minute, in cuptorul incins la 200°C.
Dupa cele 8 minute il mai coacem 2-3 minute sau pana incepe sa prinda culoare. Punem cubuletele de bacon peste aluatul fierbinte, apoi turnam amestecul de oua si smantana dulce. Punem cubuletele de unt si dam totul la cuptor 25-30 min sau pana quiche-ul incepe sa se rumeneasca si este bine legat.
Quiche Lorraine se poate servi atat rece cat si cald.