Ca după fiecare Crăciun, în orice casă rămâne mâncare. Ce poți face cu resturile de mâncare rămase de Crăciun? Îți prezentăm câteva rețete ideale pe care să le prepari cu resturile de la masa de sărbători. Știm cu toții că nimeni nu vrea să mai mănânce cozonacul rămas de la Crăciun, sau că friptura reîncălzită nu mai are același gust. În plus, câte zile poți mânca din platoul imens de aperitive pregătit pentru sărbători?
Cu aceste rețete, îți garantăm că mâncarea rămasă de Crăciun se va transforma în bucate delicioase pe care să le pui pe masă și nimeni nu va bănui că ai refolosit preparatele.
Budincă de Cozonac- rețete cu resturile de mâncare de la Crăciun
Cu această rețetă de budincă de cozonac îi vei mulțumi pe cei mici și cei mari fără nicio grijă că vei irosi mâncarea și munca pe care ai depus-o făcând cozonaci de Crăciun.
Ai nevoie de:
- 850 grame de cozonac vechi
- 800 ml de lapte
- 3 ouă
- o lingură de unt
Mod de preparare:
Tăiem cozonacul cuburi de aproximativ 2-3 centimetri și le punem într-un vas încăpător. Batem bine ouăle întregi și la final adăugăm laptele.
Turnăm compoziția de lapte și ou peste bucățile de cozonac, amestecăm bine așa încât să se pătrundă toate bucățile de cozonac cu lichid și lăsăm minim 10 minute să se impregneze.
Între timp pregătim și pregătim o tavă. Fie o ungem cu puțin ulei și apoi presărăm pesmet, fie punem în ea hârtie de copt.
Turnăm compoziția de budincă în tavă și dăm tava în cuptorul încins pentru 40 de minute. Este gata când se rumenește deasupra și, dacă facem testul cu scobitoarea pe aceasta nu rămân urme.
Scoatem din cuptor și lăsăm la răcit după care feliem și servim cu poftă. De asemenea se poate consuma și calda!
Quesadilla cu friptură de porc- rețete cu resturile de mâncare de la Crăciun
Când toată lumea e sătulă de friptură, sarmale și alte preparate specifice Crăciunului, surprinde-ți familia cu această rețetă delicioasă în care să folosești friptura rămasă de Crăciun, dar și cașcavalul uitat pe platoul de aperitive.
Ai nevoie de:
- 4 foi de tortilla
- cașcaval
- friptură
- sos iute
Pentru început, taie cașcavalul în bucățele mici, apoi ia o foaie de tortilla și așează-o într-o tigaie cu puțin ulei. Pune cașcavalul pe toată suprafața, apoi pune friptură tăiată în bucățele mici. Adaugă sos iute, sare și piper, apoi încă puțin cașcaval și mai pune o foaie de tortilla deasupra. Lasă să se topească cașcavalul apoi întoarce quesadilla.
Scoate-o din tigaie și taie-o în felii ca pe pizza. Servește-o alături de un sos de maioneză sau orice alt sos dorești.
Poți pune în ea și alte ingrediente, precum porumb, o poți face cu carne de pui sau o poți servi alături de un sos de brânză, de avocado sau o salsa de roșii.
Paste cu sos de brânză- rețete cu resturile de mâncare de la Crăciun
Resturile de cașcaval, mozzarella şi telemea se pot reinventa într-un sos delicios pentru paste.
Ai nevoie de:
- 500 g paste
- 1 lingură ulei de măsline
- brânzeturi
- 100 g smântână lichidă
- oregano
- sare
- piper
Mod de preparare
Pune pastele la fiert. Trece brânzeturile prin răzătoare și amestecă-le apoi cu 100 grame de smântână pe foc mic. Adaugă sare, piper și puțin busuioc sau oregano, apoi amestecă constant până când se formează un sos omogen. Adaugă pastele în cratița cu sos și mai lasă preparatul un minut, la foc minim.
Pizza- rețete cu resturile de mâncare de la Crăciun
Şuncă, salam, cârnaţi și alte mezeluri. Toate aceste ingrediente rămase de la masa de Crăciun pot fi folosite ca topping pentru pizza. Se taie mărunt, se amestecă, se adaugă sare şi puţin piper, condimente şi se presară peste blatul de pizza. Apoi, se dă la cuptor. La sfârşit se adaugă sos de roşii.
Citește și: Cine este iubita lui Ionuț Belei de la Chefi la Cuțite.Ce vor să facă cu marele premiu de 30.000 de euro
Citește și: Cum arăta Roxana Blenche, înainte de Chefi la Cuțite. Era blondă și se îmbrăca sexy
Citește și: Maria Șandru de la Chefi la Cuțite are o familie superbă.Cum arată copiii concurentei
Ai nevoie de:
- mezeluri
- blat de pizza
- sos de roșii
- ardei gras
- ceapă roșie
- cașcaval
Dacă alegi să faci blatul de pizza, poți apela la această rețetă: Ingredientul secret pentru un blat de pizza perfect făcut acasă. Dacă alegi să îl cumperi, poți deja să te apuci de treabă. Preîncălzește cuptorul, taie mezelurile și legumele și rade cașcavalul. Pune sosul de pizza pe blat, legumele și carnea, apoi pune cașcaval.
Pune totul la cuptor pentru 20 de minute și apoi servește.