Ce mâncăm de Crăciun. Cele mai bune idei pentru preparate pe masa de Crăciun

.

Preparate de Crăciun. Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și dacă te-ai săturat de aceleași mâncăruri de Crăciun, clasicele sarmale, preparatele din porc sau piftia, îți prezentăm câteva idei interesante pentru preparate de Crăciun care îți vor impresiona musafirii garantat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Pentru Crăciun, poți încerca preparate mai puțin clasice, precum rulada din mușchi de porc cu ciuperci, pui la cuptor cu usturoi și ghimbir sau un păstrăv cu migdale.


Îți prezentăm trei rețete deosebite pe care să le încerci de acest Crăciun, dacă te-ai săturat de tradiționalele preparate bogate în grăsimi și calorii.

Preparate de Crăciun. Ruladă din mușchi de porc cu ciuperci

Pentru acest preparat, ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 1 muschiulet de porc
  • 3-4 cepe
  • 300 g ciuperci proaspete
  • sare
  • piper alb si negru
  • 5-6 căței de usturoi
  • 120 g unt
  • 50 ml ulei

Mod de preparare:

Se curăță mușchiul de porc de pielițele albe. Cu cuțitul ascuțit se taie mușchiulețul pe lung, cât să se despice și să obținem o bucată mai lată. Se condimentează pe ambele părți cu sare și piper.


Apoi, se face umplutura: ciupercile tăiate se pun în tigaia încinsă cu 1-2 linguri de ulei. Se pune și ceapa și se călește totul. Se adaugă pătrunjel și se condimentează. Se pune și untul și se întinde umplutura peste mușchiuleț.

Se rulează apoi carnea și se leagă cu sfoară. Apoi, se prăjește în ulei și unt cât să prindă față și apoi se pune la cuptor la 180 de grade. Se ține 15 minute în cuptor, apoi se scoate la odihnit măcar 10 minute. Se taie în feliuțe și se servește.

Preparate de Crăciun. Pui la cuptor cu usturoi și ghimbir

O rețetă puțin mai specială, pentru cei care nu vor să consume porc de Crăciun. Puiul este o alternativă mult mai slab calorică și cu mai puține grăsimi.

Ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • Pui întreg
  • 3 căței de usturoi
  • 1 linguriță ghimbir ras
  • 1 lingură boia dulce
  • 100 ml sos de soia
  • piper
  • sare

Mod de preparare:

Intr-un bol mic pune usturoiul pisat și ghimbirul trecut prin răzătoarea mai fină. Adaugă boiaua de ardei, sosul de soia și sarea, amestecă bine. Puiul se spală și se curăță bine, apoi îl stergi de excesul de apă.


Il pui cu pieptul în sus si cu un cutit mare faci o sectiunea in mijlocul lui, pana la os. Poți folosi o foarfecă. Desfă puiul si unge bine cu jumatate din sosul de mai sus pe toata suprafata și pe interior.

Apoi il intoarci cu pieptul in jos si ungi deasupra cu restul de sos.


Îl poți lasa putin la marinat, chiar si peste noapte, sau il bagati direct in cuptor. Se coace timp de aproximativ o ora la 180 de grade, periodic (de 2-3 ori) il scoateti din cuptor si ungeti cu grasimea si zeama pe care o lasa in tava. Astfel crusta se va rumeni uniform si va fi crocant.

Păstrăv cu migdale

Ai nevoie de:

  • 4 pastravi
  • sare
  • piper
  • ulei
  • zeama de la o lamaie
  • 100 g unt
  • 1/2 pahar de vin alb
  • 50 g migdale
  • patrunjel tocat marunt

Pastravii curatati se așează într-o tava, se condimentează simplu cu sare, piper si putin ulei, zeama de lamaie si apa si apoi la cuptor vreme de o ora.


Citește și: Claudia Pătrășcanu continuă atacul la adresa familiei Bădălău:sacoșe de bani, cămătari, furt de mașini

Citește și: Relația dintre Viviana Sposub și George Burcea a trecut la următorul nivel. Au mers la Botoșani ca să își cunoscă reciproc părinții

Citește și: Cum a debutat Alexandra Dinu în televiziune, la doar 17 ani:’M-am dus singură la un casting’. Ulterior, a jucat cu actori de la Hollywood / EXCLUSIV

Citește și: Au trecut 3 ani de la moartea Denisei Manelista! Gestul emoționant făcut de familia cântăreței, care a murit la doar 27 de ani


Intr-o tigaie se pun migdalele la prajit in unt si cand au devenit aurii le scoti pe un servet. Adaugă in tigaie restul de zeama de lamaie si vinul și la final pune si migdalele la locul lor in sos.

Pune peștele pe farfurie, toarnă sos peste el, puțin pătrunjel și câțiva fulgi de migdale.