Ce este supa gazpacho și cum se prepară

.

Gazpacho este o supă rece, ideal de servit la aperitiv și delicioasă. Se prepară extrem de simplu și este foarte aromată, numai bună pentru începuturile de masă, ca să îți deschidă apetitul și să îți stimuleze papilele gustative. Pentru a o prepara, vei avea nevoie de un blender și puțin timp la dispoziție. În plus, poți adapta rețeta după propriul gust și o poți garnisi cu diverse ierburi.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

Gazpacho este o supă de origine spaniolă din roșii, a cărei caracteristică este că se servește rece-gheață. O supă gazpacho veritabilă are drept principal ingredinet roșiile, dar ea se poate pregăti și din ale legume.


Pe lângă roșii, gazpacho mai conține ardeii grași, ceapă, castraveți și uleiul de măsline.

Gazpacho e gătită de obicei într-un vas de lut și adus la masă alături de crutoane de pâine cu usturoi și mici castroane de legume crude.


Pentru supa gazpacho ai nevoie de:

  • 700 de grame de roșii
  • 100 de grame de castravete
  • 60 de grame de ceapă
  • 150 de grame de ardei roșu
  • 1 cățel de usturoi
  • 75 de grame de pâine
  • 1 lingură de oțet de vin roșu
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 2-3 ramuri de busuioc proaspăt
  • 100 de ml. de ulei de măsline extravirgin de bună calitate
  • 1 linguriță sos tabasco
  • sare și piper după gust

Modul de preparare

Pentru început, spălăm bine roșiile și le tăiem în jumătăți sau sferturi, după mărime. Punem toate roșiile în blender și le mixăm până când se lichefiază. Adăugăm ceapa tăiată în bucăți mari, usturoiul zdrobit, castravetele tăiat în bucăți și ardeiul gras roșu, toate tocate mare.


Paste cu creveți și sos alb. Cea mai rapidă rețetă

Pâinea o înmuiem în apă rece apoi o stoarcem bine și o adăugăm în blender, urmată fiind de pătrunjelul verde și opțional, și de busuiocul tocat în bucăți mari.

Sos hollandaise. Ce este, cum se prepară și cu ce poate fi consumat


Adăugăm și uleiul de măsline extravirgin și mixăm la viteză mare până când totul devine un piure fin. Adăugăm oțetul, sosul tabasco, sare și piper după gust.

Piept de pui în stil mexican

Înainte de servire este indicat să stea la frigider cel puțin 3 ore, cel mai bine peste noapte. Înainte de servire, se toarnă gazpacho în farfurii și se stropește cu ulei de măsline.