Ce este sosul calypso. Cum se prepară și cu ce îl poți servi

.

Sosul Calypso este un preparat destinat în special fructelor de mare și peștelui. El se servește în special cu creveți, fiind un înlocuitor de sos de cocktail. Este, de fapt, un derivat din sosul de maioneză, la care se mai adaugă câteva ingrediente pentru arome mai speciale.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE IANUARIE, GRATIS, AICI!

Poți consuma acest sos cu pui shanghai ori alte preparate asiatice, dar și cu preparate precum cartofi prăjiți. Totuși, se potrivește cel mai bine cu fructele de mare, mai ales cu cele prăjite, precum calamari sau midii pane.


Pentru a prepara sosul calypso, ai nevoie de câteva ingrediente și puțin curaj. Îl poți încerca într-un restaurant, pentru ca mai apoi să îl poți recrea la tine acasă și compara gusturile.

Ingrediente pentru sosul calypso:

  • 2 ouă
  • 150 de ml de ulei
  • 1 lingură de muștar
  • 150 de Ketchup
  • Cimbru (după gust)
  • 1 lămâie

Mod de preparare:

Mai întâi începem prin a face o maioneză, dintr-un gălbenuș de ou crud și unul care a fost fiert tare. Punem și muștar iar apoi amestecăm până avem o consistență cremoasă. Adăugăm treptat ulei și amestecăm cu o lingură de lemn, doar într-o direcție, ca să nu se taie.


Când am terminat, punem uleiul, cimbrul și și ketchup-ul. Amestecăm și punem și zeama de la o lămâie. Punem și sare dacă e nevoie și mai amestecăm o dată, iar sosul nostru Calypso este gata!