Ce este și cum se prepară budinca de tapioca

.

Ce este și cum se prepară budinca de tapioca. Acest preparat este o budincă dulce și aromată, făcută deseori cu lapte de cocos sau cu smântână. Budinca de tapioca a devenit populară în restaurantele Michelin și este cerută de multă lume. Iată cum se prepară!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!


Ce este și cum se prepară budinca de tapioca. Tapioca este un amidon extras din arbustul tropical Manioc, din America de Sud. Maniocul este considerat cartoful continentului african, deoarece conține mult amidon.

Se digeră ușor și este o sursă bună de calciu și fier. Budinca de tapioca este o rețetă ideală pentru mic-dejun. În Anglia, acest desert este denumit de copii drept  „ouă de broască, din cauza aspectului său perlat. Iată ce ingrediente ai nevoie și cum se prepară budinca de tapioca.


Citește și: Salam din cozonac glazurat cu ciocolată. Un desert delicios pentru perioada de după Paște

Citește și:Rețetă de clafoutis cu vișine, cireșe și zmeură

Citește și:Rețetă de ciocolată de casă

Citește și:Rețetă de șnițele din soia cu sos de ceapă

Ingrediente

  • 3 căni lapte de cocos
  •  1/2 cană perle de tapioca
  •  1/2 cană apă plată
  •  1/2 cană zahăr brun
  •  10 ml esență de vanilie
  •  fructe după gust

Mod de preparare

Se pune într-o jumătate de cană de apă rece sau de lapte de cocos înmoaie, pentru aproximativ 60 de minute, perlele de tapioca. În cazul în care vrei să o prepari mai repede, poți să le fierbi în loc să le lași la înmuiat.

După ce perlele de tapioca au stat în apă, se pun laptele, zahărul și tapioca într-o cratită mare, la foc mediu, pentur 25 de minute. Dacă vrei ca perlele să nu se lipească de fundul cratitei, trebuie să mesteci continuu, cât timp budinca fierbe la foc mediu. După ce este gata, se lasă la răcit budinca și se adaugă peste ea fulgii de cocos sau scorțișoară. Poftă bună!

Sursa foto: Canva