Ce este seitan-carnea vegetariană și cum se prepară

 Dumitrache Laura
.

Ce este seitan-carnea vegetariană și cum se prepară . Seitan este un subtitut de carne vegetariană și care poate fi ușor de preparat acasă. Seitanul se obține din gluten și se numără printre principalii înlocuitori ai cărnii în dieta vegană și vegetariană. Iată cum se prepară!

CITEȘTE REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Ce este seitan-carnea vegetariană și cum se prepară. Seitan este cunoscut și sub denumirea de carne din grâu, deoarece se obține din gluten. Acesta poate avea texturi și gusturi diferite, în funcție de condimentare.

Seitanul este o sursă importantă de proteine și are un conținut caloric scăzut, dar care nu poate fi consumat de persoanele cu intoleranță la gluten. Iată cum se prepară seitanul!

Citește și: Rețetă de tortilla espanola sau omletă cu cartofi

Citește și:Rețetă de brioșe de post cu stafide

Citește și:Rețetă de zacuscă de pește

Citește și: Rețetă de supă cremă de cartof dulce

Ingrediente

  •  1,2 kg făină albă
  •  700 ml apă

Mod de preparare

Seitan nu conține soia, ci doar gluten din făină de grău. Așadar, cei care doresc, pot transforma seitan în friptură, chiftele, burgeri, ș.a.m.d Se pune într-un bol făina și se adaugă treptat apa și se începe amestecarea. Se frământă bine până începe să se formeze legăturile de gluten și să devină aluatul omogen. Apoi se frământă aproximativ 10 minute până ce aluatul devine elastic. Se toarnă peste aluat apa rece, se acoperă vasul cu capac și se lasă odihnit 1-2 ore la temperatura camerei. După 2 ore se varsă apa și se începe spălarea aluatului cu apă rece. Seitanul se spală în 3-4 ape sau până când apa devine translucidă.

Aluatul de carne vegetariană se pune într-o strecurătoare și se lasă la scurs 10-15 minute. Aluatul se împletește și apoi se frământă putin și se adună într-o bilă. Seitanul se poate fiebe în supa de legume timp de 2 ore și se lasă la răcit câteva ore peste noapte. A doua zi, se poate tăia felii și se poate prăji în tigaie.

Sursa foto: Canva

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton