Ce este piperchi târgâsiti, preparatul din meniul de nuntă al Simonei Halep. Cum se prepară

.

Ce este piperchi târgâsiti, preparatul din meniul de nuntă al Simonei Halep. Meniul de la nunta Simonei Halep a fost o combinație între rafinament și tradițional, sushi și sarmale, scoici Saint Jaque și sarmale. Și pentru că vorbim despre o nuntă machedonească, din meniu nu puteau lipsi piperchi târgâsiti, o mâncare tradiţională aromână. Cum se prepară piperchi târgâsiti.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE AUGUST, GRATIS, AICI!

Piperchi târgâsiti este un preparat tradițional machedonesc și care nu lipsește nici de pe mesele de sărbătoare. Este, de fapt, un fel de tocăniţă de ardei cu roşii şi brânză sărată, cu sos îngroşat cu ou. Secretul pentru piperchi târgăsiti este ca roşiile să fie foarte coapte, zemoase, iar ardeii proaspeţi pentru a fi tari.


Ce este piperchi târgâsiti, preparatul din meniul de la nunta Simonei Halep

Ingredientele de bază pentru piperchi târgâsiti sunt ardeii, roșiile, ouăle și brânza de oi. În ciuda simplității sale, este o mâncare deosebit de gustoasă. Rețeta se poate modifica și ajusta după gust și după ingredientele pe care le aveți în frigider.


Pentru piperchi târgâsiti aveți nevoie de 4 ardei capia mari, 4 roșii mari coapte bine, 3 căței de usturoi, 300 g de telemea de oi (sau vaca), 3 ouă. 50 ml de ulei. sare și piper, după gust.

Cum se prepară piperchi târgâsiti

Ce este piperchi târgâsiti, preparatul din meniul de nuntă al Simonei Halep. Tăiați usturoiul feliuțe, ardeii și roșiile fâșii. Telemeaua se poate da prin răzătoare, se poate fărâmița cu mâinile sau se poate tăia cubulețe, după preferință.

Ce este piperchi târgâsiti, preparatul din meniul de nuntă al Simonei Halep. Spargeți ouăle și bateți-le bine într-un castron. Puneți uleiul de măsline într-o tigaie, pe foc. Adăugați usturoiul și căliți-l până își schimbă culoarea. Adăugați apoi ardeii și lăsați-i până devin moi și se rumenesc. Trebuie să se prăjească, așa cum spune și numele rețetei. Puneți după aceea roșiile și lăsați-le să fiarbă.

Mâncarea piperchi târgâsiti se lasă pe foc până când scade lichidul la jumătate. Se amestecă des. Dacă vreți să dați tocăniței piperchi târgâsiti un gust deosebit, adăugați și 1 linguriță de dulceață de ardei iute, potrivit lataifas.ro. Este un ingredient opțional, dar dacă îl aveți în casă, îl puteți folosi.


Citește și: În ce relații se află Dan Alexa cu Anamaria Prodan, în plin scandal de divorț cu Reghe:’Este acolo pentru mine’

Citește și: Fostă concurentă de la Burlacul, show pentru adulți pe internet!A părăsit emisiunea înainte de marea finală

Citește și: Cum a arătat cea de-a doua rochie de mireasă a Simonei Halep.Imagini de la valsul mirilor

Meniul complet de la nunta Simonei Halep și a lui Toni Iuruc

„Corner tradiţional românesc’

  • mix de platouri tradiţional româneşti (mezeluri de Covasna şi brânzeturi)
  • plăcinte Machedoneşti servite cu lapte bătut
  • salată de vinete servită cu ardei copţi
  • zacuscă de legume
  • piperchi din ardei graşi cu roşii şi brânză de oaie
  • piure de năut cu muguri de pin şi pătrunjel servit cu lipie
  • platou de crudităţi

Aperitiv

  • scoici Saint Jaques şi trei tipuri de tartar.
  • piept de raţă cu Chutney de mango
  • terină de foie gras cu trufe tartar de vită cu chips de cartofi dulci
  • tartar de ton cu biscuiţi de miso
  • scoici Saint Jaques cu sos de unt şi citrice
  • tartar de langustine cu îngheţată de avocado şi vanilie

Peşte

  • peşte alb Corvina şi caracatiţă servite pe un pat de ridiche
  • piure de broccoli şi vinegretă de mango

Faimoasele sarmale 

  • în foi de viţă
  • în foi de varză

Carne

  • muşchi de vită maturat de origine Argentina cu sare roz de Himalaya şi piept de porumbel
  • langustină servită cu sparanghel, sos brun şi dulceaţă de cireşe cu zmeură

Open bar

  • Şampanie Dom Perignon,
  • Johnnie Walker, Glenmorange, Chivas Regal, Mars Kasei

foto: fanatik.ro