Ce este condimentul turmeric și cum îl poți folosi: Rețetă de pui tandoori

 Lupescu Anca
.

Ce este condimentul turmeric: Turmericul poate contribui la reducerea nivelului unor enzime cu efect pro-inflamator,produse de organism. El previne si formarea cheagurilor de sange,care pot determina evenimente cardiovasculare.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Turmericul este un condiment foarte apreciat în India și folosit la rândul lui pentru a face curry. Turmericul și-a câștigat treptat popularitatea și în alte colțuri ale lumii. Ce este turmericul? Dacă nu l-ai încercat încă, descoperă-i beneficiile şi convinge-te de ce ar trebui să facă parte din alimentaţia ta.

Speciile de curcuma se deosebesc prin frunzele lungi și lanceolate ce au culoarea verde deschis. Florile plantelor au culori diferite, în funcție de fiecare specie, iar înmulțirea plantelor are loc doar prin replantarea rizomilor.

Turmericul este înrudit cu ghimbirul, ambele plante făcând parte din familia Zingiberaceae. Deşi se aseamănă foarte mult, mai ales din punct de vedere al aspectului, turmericul se remarcă prin gust şi culoarea intensă de galben-portocaliu, astfel că este cunoscut și sub denumirea de șofran indian.

Condimentul turmeric este obţinut din rădăcina plantei Curcuma Longa. Procesul de obținere a pulberii de turmeric este destul de complex. Rizomii sunt așezați în cuve mari de fier și, ulterior, se fierb între 40-45 de minute sau 6 ore, în funcție de soi. După ce au fiert, rizomii sunt îndepărtați din apă și uscați la soare imediat, pentru a preveni fierberea lor în exces. Atunci când rizomii scot un sunet metalic la atingere, înseamnă că aceștia sunt suficient de uscați și pot fi măcinați pentru a obține pulberea de turmeric.

Într-un studiu efectuat pe șobolani, administrarea curcuminei a dus la creșterea factorului neurotrofic în decursul a 10 zile, potrivit unei cercetări realizate de către specialiștii de la Colegiul de Medicină al Universității Howard din SUA.

Citește și: Drama care a marcat-o pe Viviana Sposub:„Am fost la un pas să-mi pierd viața. Tot corpul și fața erau pline de răni / EXCLUSIV

Citește și: Cum arată Alexandra Dinu la 16 ani după ce a părăsit România.Fosta soție a lui Adrian Mutu are 39 de ani și nu s-a schimbat deloc

Citește și: Andreea Marin povestește totul despre perioada de adolescență a fiicei sale, Violeta:„Nici nu știe ea cât de mult semănăm/ EXCLUSIV


În cazul oamenilor cu tulburări depresive majore, administrarea a 1000 mg de curcumină zilnic, timp de 6 săptămâni, a avut un efect similar cu cel al tratamentelor pe bază de medicamente antidepresive, potrivit unui studiu realizat de oamenii de știință din India.

Cum îl poți folosi? Rețetă de pui indian cu turmeric

  • Ingrediente:
  • – ciocănele de pui 8
  • – iaurt 400 g
  • – boia iute de ardei 2 linguri
  • – sucul de la o lămâie
  • – ghimbir ras 1 lingură
  • – usturoi 4 căței
  • – turmeric jumătate de linguriță
  • – garam masala jumătate de linguriță
  • – chimion 1 linguriță
  • – coriandru macinat 1 linguriță
  • – piper macinat 1 linguriță
  • – sare, ulei

Mod de preparare:

Crestați ciocănelele până la os. Într-un bol mic, amestecați sucul de la jumătate de lamaie cu o lingură de boia de ardei iute si un pic de sare.

Cu sosul rezultat masați bine ciocanelele de pui. Într-un castron mai mare, puneți iaurtul, ghimbirul ras, usturoiul pisat, lingura rămasă de boia iute, lingurița de piper macinat, turmericul, garam masala, lingurița de chimion, lingurita de coriandru macinat, sucul de la cealalta jumătate de lamaie si un praf de sare.

Puneți ciocănelele la marinat și puneți și puțin ulei. Acoperiți castronul și lăsați-l peste noapte la frigider. Apoi, puneți ciocănelele pe grill până sunt rumenite. Serviție-le cu orez fiert și pătrunjel pe deasupra.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton