Ce este black codul și cum se prepară. Codul negru, un pește de lux

 Lupescu Anca
.

Ce este black cod și cum se prepară? Codul negru este un pește extrem de fin din Alaska. Carnea lui este albă și ideală pentru afumare, prăjire în tigaie, fierbere sau coacere. Black codul este un pește de lux, iar carnea lui este recunoscută pentru conținutul ridicat de grăsimi, ceea ce îi conferă o consistență și un gust deosebite.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE SEPTEMBRIE, GRATIS, AICI!

În plus, carnea codului negru pescuit în Alaska conține mulți acizi grași Omega-3, care face ca acest pește să fie o sursă minunată de proteine de înaltă calitate și un produs foarte gustos.

Ce este supa gazpacho și cum se prepară

Carnea albă, stratificată, cu textură catifelată, a codului negru are un gust uimitor, indiferent de modul de preparare. Gustul dulceag, delicat și, în același timp, foarte intens, al codului negru de Alaska oferă posibilitatea folosirii acestuia la prepararea celor mai diverse bucate — de la cele mai simple până la cele sofisticate.

Paste cu creveți și sos alb. Cea mai rapidă rețetă

Astăzi, îți prezentăm o rețetă de black cod minunată, pentru o cină liniștită alături de familie.

Ingrediente pentru black cod- cod negru- la cuptor cu fenicul

  • 1 legatura de pătrunjel
  • sare
  • piper negru
  • 4 linguri ulei de masline
  • 6 măsline negre
  • 6 măsline verzi
  • 2 bucăți fenicul
  • 4 lămâi
  • 600 g pește cod negru

Mod de preparare

Se taie 2 lămâi în felii subțiri iar bulbii de fenicul în felii groase. Celelalte 2 lămâi se storc pentru a obține zeamă. Se preîncălzește cuptorul la 220 grade C (200 grade C pentru cuptoarele cu ventilație).

Ce este carpaccio și cum se servește. Istoria preparatului celebru

Se pun lămâile, feniculul și măslinele într-un vas, se stropesc cu 2 linguri ulei de măsline și se asezonează cu sare și piper negru măcinat. Se coc la cuptor aproximativ 10 minute. Se reduce temperatura cuptorului la 120 °C (100 grade C pentru cuptoarele cu ventilație).

Sos hollandaise. Ce este, cum se prepară și cu ce poate fi consumat

Se împarte peștele în 4 porții egale, se asezonează cu sare și piper negru măcinat și se stropește cu zeamă de lămâie. Se pun legumele deasupra, se stropește cu uleiul rămas și se pune la cuptor pentru alte 20 – 25 de minute. Preparatul se servește ornat cu pătrunjel.


Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton