Rețetă de cartofi franțuzești. Cine nu iubește preparatele care conțin cartofi? Cu toate că această legumă nu este cea mai prietenoasă cu silueta noastră, nu putem nega că este foarte gustoasă în orice rețetă. Cartofii franțuzești îi vor da pe spate pe cei dragi.
CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MAI, GRATIS, AICI!
Rețetă de cartofi franțuzești. Acest preparat este foarte delicios și ideal pentru a-i impresiona pe cei de la masă. Rețeta recomandată de noi se preparară repede și este și cât se poate de gustoasă. În plus, nu aveți nevoie de foarte multe ingrediente. Trebuie doar să urmați pașii de mai jos.
Citește și: Cordon bleu la cuptor.Rețetă simplă și sănătoasă
Citește și: Prăjitură cu mălai și portocale.Rețetă ușor de preparat
Citește și: Rețetă tiramisu.Secretul care o face delicioasă
itește și: Rețetă de tort de biscuiți cu budincă, fără coacere
Rețetă de cartofi franțuzești – Ingrediente
– Cartofi
– 300-400 ml lapte
– 200-300 g brânză de vacă slab sărată
– Smântână
– Nușcoară
– 500 gr mușchi file
– Cașcaval
– 3 ouă
– 250 gr de smântână
– Sare și piper
– Nucșoară
Rețetă de cartofi franțuzești – Mod de preparare
1. Pentru început, puneți cartofii la fiert,
după care tăiați-i rondele.
2. După care, peste cartofi puneți mușchiul
file tăiat sub formă de fideluță subțire, pe care l-ați rumenit într-o tigaie.
3. Într-un vas, bateți laptele, smântâna și
brânza.
4. În funcție de gustul fiecăruia, puneți
sare, piper și nucșoară. Apoi, tunați compoziția peste rondele de cartoți
așezate în tavă.
5. Băgați tava la cuptor, iar în momentul în
care vedeți că această compoziție de întărește, presărați cașcaval ras și mai
lăsați până ce cașcavalul se topește și devine arămiu.
6. În funcție de mărimea tăvi, putețu să aveți
două sau mai multe straturi de cartofi. În acest caz, ingredientele și sosul se
vor împărți și distribui uniform între straturi. Nu uitați să păstrați câteva
linguri de sos pentru uns pe deasupra și cașcaval ras pentru gratinat.
Poftă bună!
Sursa Foto: shutterstock