Budincă cu ciocolată. Cea mai simplă rețetă

.

Budinca este o gustare delicioasă și foarte ușor de preparat. Budinca cu ciocolată este preferată de majoritatea oamenilor, însă renunță la a o cumpăra din magazin și învață să o prepari acasă. Va fi mult mai sănătoasă și, în plus, poți adăuga tot felul de ingrediente pentru a o personaliza.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE DECEMBRIE, GRATIS, AICI!

Poți face budincă de ciocolată cu fulgi de cocos, cu fructe uscate sau bucățele de ciocolată albă. Poți adăuga banana pentru o combinație delicioasă, sau poți să presari deasupra nuci.


Ingrediente pentru rețeta de budincă cu ciocolată

  • 600ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 50gr ciocolata neagra
  • cacao
  • 40gr faina(sau 20 g amidon)
  • 120gr zahar
  • 1 fiola esenta de vanilie sau rom

Mod de preparare:

Din cantitatea de lapte folosita puneti deoparte 6 lingurite de lapte rece iar restul laptelui se pune la incalzit pana ajunge la punctul de fierbere, apoi se opreste focul. 


Intr-o oala se pune zaharul cu galbenusurile si se mixeaza pana se spumeaza bine, apoi se adauga peste faina sau amidonul in functie de ce alegeti sa folositi si se continua mixarea 1-2 minute. Se adauga laptele rece,se mixeaza,apoi se pune cacaoa si se mixeaza pana se omogenizeaza toate ingredientele.

Se toarna in fir subtire laptele cald, ciocolata rupta cat mai marunt, si se amesteca bine cu un tel. Compozitia obtinuta se toarna intr-o oala care nu lipeste si se pune la fiert pe foc mic.

Citește și: Ce se întâmplă cu divorțul dintre Andreea Antonescu și Traian Spak. Ce spune artista despre împăcare:’Niciodată să nu spui niciodată’/ EXCLUSIV

Citește și: George Burcea, scandal de proporții cu Andreea Antonescu, după Ferma:„O frustrare, pe motive de 2 lei

Citește și: Mihaela și Cristi Borcea au ajuns din nou în fața judecătorilor.Ce se întâmplă între cei doi

Citește și: Cât de mult a măcinat-o divorțul pe Anca Țurcașiu. Artista a slăbit mult:„Trebuie să treacă timp


Daca folositi amidon alimentar este suficient sa fierbeti budinca circa 1 minut. Daca folositi faina trebuie sa o fierbeti circa 3-4 minute. Se amesteca continuu pana ce budinca incepe sa se ingroase si incepe sa borboroseasca. Se ia oala de pe foc, se adauga esenta,se amesteca bine si se toarna budinca fierbinte in boluri mici.

  • Daca te pasioneaza, vezi cele mai interesante curiozitati despre ciocolata!
  •