Aperitive pentru masa de Paște. Rețete simple și gustoase

 Dumba Gabriela
.

Pe lângă preparatele tradiționale pentru masa de Paște, gospodinele prepară și aperitive, gustări ușoare care să-i bucure pe invitați. Aperitivele pentru masa de Paște pot fi din legume, brânză, carne sau diverse salate, așa încât cei care au ținut post să mănânce ușor pentru a evita problemele la stomac.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE MARTIE, GRATIS, AICI!

Aperitive pentru masa de Paște: Crochete din ciuperci cu susan

Ingrediente pentru patru porții: 300 g ciuperci proaspete, 2 fire ceapa verde, 3 linguri ulei, o lingura bulion, 2-3 catei de usturoi, 3-4 linguri pesmet, un ou, marar, patrunjel, sare, piper, susan

Mod de preparare

Ciupercile le spalam si le tocam cuburi mici, apoi le punem la inabusit impreuna cu uleiul si ceapa verde tocata marunt, pana se inmoaie si scade toata apa lasata.

Le punem apoi intr-un bol si le amestecam cu usturoiul pisat,sare,piper dupa gust, oul, putin patrunjel si marar tocate fin,bulionul, pesmetul si amestecam bine. In cazul in care compozitia nu s-a legat bine mai adaugam pesmet, potrivit petitchef.ro.

Udam mainile cu apa si modelam mici crochete pe care le tavalim prin susan.

Ungem o tava cu ulei si presaram putin pesmet apoi asezam crochetele.

Dam la cuptor pentru 30minute. Se mananca atat calde, cât și reci!

Citește și: Rețetă de cozonac fără frământare. Fără efort și delicios

Citește și: Cel mai bun cozonac din lume. Rețeta lui Chef Cătălin Scărlătescu

Citește și: Cozonac fără frământare. Rețeta la îndemână pentru orice începător în bucătărie

Citește și: Cozonac pufos cu nucă și cacao. Cea mai simplă rețetă de cozonac

Aperitive pentru masa de Paște: Pastă de pește pe pat de ardei copți

Ingrediente pentru două porții: 200 g peste (merluciu, pamgasius, etc), 2 ardei roșii, maioneză cu usturoi, 1 ceapa mica, 1-2 catei de usturoi, 1 frunza de dafin, cimbru, patrunjel tocat, sare si piper.

Mod de preparare:

Într-o tigaie se caleste o ceapa mica si un catel de usturoi. Se adauga frunza de dafin, cimbru si patrunjelul tocat. Se adauga putina apa si se continua fierberea timp de 15 min. Se fierbe, nu se prajeste. Se adauga si pestele continuad fierberea. Cand pestele este gata, atunci coateti pielea si oasele. Daca folositi fileu acesta e gata curatat.

Ardei se spala si se taie în jumatate . Se scoate semintele si pielitele de culoare alba, iar jumatatile se pun pe un o folie sau hârtie pergament la cuptor si se coace pentru aproximativ 20 min. Ii curațați ulterior de coajă.
Daca avem ardei copti gata pregatiti la congelator sunt foarte buni și ei!

Se prepara o maioneza de usturoi,. In maioneza clasica se adauga 1-2 catei de usturoi zdrobiti frumos. Sau putem folosi maioneza cu gust de usturoi tot din supermarket.
Se amesteca 3 linguri de maioneza cu cele 200g de peste curat si faramitat. Avem nevoie de doua cercuri de metal.

Cand ardeii copti sunt reci si fara coaja, din jumatatile de ardei se fac 4 cercuri, iar resturile se maruntesc în bucatele mici care se adauga in compozitia de peste. Se pune cercul pe o farfurie, se aseaza prima jumatate de ardei ca pat, se umple apoi cu jumatate de crema de peste si deasupra se incheie cu o alta felie rotunda de ardei rosu.

Se repeta si pentru a doua forma de cerc. Se pun apoi la frigider si se servesc cu o felie de lămâie lângă!

Aperitive pentru masa de Paște: clătite cu dovlecei

Ingrediente pentru patru porții: 2 oua, o cana apa minerala ( bere, lapte), un dovlecel potrivit, 2-3 linguri ulei, marar, patrunjel, sare, piper, o cana faina, cascaval ras ( cate 2 linguri pentru fiecare clatita).

Mod de preparare:

Dovlecelul se curata de coaja, se rade, se presara cu sare si se scurge foarte bine de zeama. Se bat bine ouale cu sare si un praf de piper, se adauga apa
minerala, uleiul si faina.
Amestecam bine sa se uniformizeze compozitia.
La sfarsit adaugam dovlecelul si verdeata tocata marunt.
Lasam compozitia la frigider pentru 20-25 minute sa se odihneasca.

Prajim apoi clatitele pana se rumenesc pe ambele parti.
Le scoatem si cat sunt fierbinti, le umplem cu cascaval ras si le rulam sau le impaturim in patru

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton