Aperitive de Crăciun. Cele mai interesante idei pentru o masă minunată de Crăciun

 Lupescu Anca
.

Aperitive de Crăciun. Sărbătorile de iarnă se apropie cu pași repezi și dacă te-ai săturat de aceleași aperitive de Crăciun, clasicele ouă umplute sau platoul rece, cu slăninuță, brânză, ceapă și preparate din porc, îți prezentăm câteva idei interesante pentru aperitive de Crăciun care îți vor impresiona musafirii garantat.

CITESTE TOATA REVISTA VIVA! DE NOIEMBRIE, GRATIS, AICI!

Pentru anul acesta, de Crăciun, îți propunem 3 aperitive extrem de interesante, care cu siguranță vor capta atenția celor dragi. În plus, le poți pregăti ori de câte ori ai o cină festivă.

Aperitive de Crăciun: clătite din cartofi

Această rețetă este una foarte simplă, se face rapid, iar clătitele sau turtițele din cartofi sunt delicioase simple, dar pot fi unse cu unt și presărat cașcaval deasupra pentru un plus de savoare.

Sunt bune calde, dar și reci și se pot consuma cu orice fel de pastă: de brânză, de avocado, cu salată de vinete sau cremă de unt.

Iată ingredientele pentru clătite din cartofi:

  • 3 cartofi albi
  •  150 ml lapte clocotit
  •  250 g făină
  •  3 ouă
  •  1 pahar mic iaurt bine închegat
  •  sare
  •  ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

Pentru clătite, se pun la fiert în apă cu sare cartofii curăţaţi şi tăiaţi. Se lasă 10 minute.

Cartofii semifierţi se pasează şi li se adaugă laptele clocotit. Se amestecă şi se lasă să se răcorească un pic.

Apoi, se adaugă făina, ouăle şi iaurtul. Trebuie să iasă un aluat gros care să se poată lua cu polonicul. În foarte puţin ulei încins se pun cu polonicul mici cantităţi din clătitele de cartofi care se prăjesc pe ambele părţi.

Aperitive de Crăciun: salată de conopidă cu maioneză și usturoi

O salată delicioasă pentru orice masă. Un aperitiv bine gândit de care se vor bucura toți musafirii. Aroma conopidei merge de minune cu usturoi și cu maioneză, iar toate servite cu pâine prăjită formează un adevărat deliciu.

Ingrediente pentru salată de conopidă cu maioneză și usturoi

  • 1 conopidă
  • 150 g maioneză
  • 150 g iaurt simplu
  • sare, piper negru proaspăt măcinat
  • 2-3 căței de usturoi
  • pătrunjel tocată sau ceapă verde

Mod de preparare salată de conopidă cu maioneză și usturoi

Spală bine și desfă conopida în buchețele. Pune o oală mare cu apă la fiert și sare. Apoi pune buchețelele de conopidă la fiert. Când conopida s-a fiert, ia-o de pe foc și scurge apa foarte bine.

Apoi, fă maioneza de casă și adaug-o peste conopida pasată cu o furculiță. Adaugă iaurtul și usturoiul zdrobit. Poți da conopida printr-un blender, dacă dorești să fie mai cremoasă.

Amestecă bine și gustă. Acum, adaugă sare și piper după gust și verdeață: pătrunjel, ceapă verde sau mărar, după preferințe. Adaugă și puțină zeamă de lămâie pentru acreală și apoi servește-o cu felii de baghete prăjite.

Guacamole și chipsuri din tortilla

Printre aperitive de Crăciun pe care ți le recomandăm, se numără și guacamole. Avocado conține multe grăsimi sănătoase și este extrem de gustos. Pentru a evită să se înnegrească, stropește avocado cu zeamă de lămâie. Pentru guacomole, ai nevoie doar de câteva ingrediente, însă succesul va fi garantat. Cine nu iubește chipsurile sărate, alături de un sos delicios din avocado? Dacă nu ai încercat până acum, ar trebui să o faci. Cu siguranță vei nota rețeta. Vei avea nevoie de un blender, pentru a pasa foarte bine avocadoul și a obține o cremă fină.

Guacamole avocado, lime, tomato, onion and cilantro, served with nachos – Traditional Mexican snack

Ingrediente pentru guacamole

  • 2 avocado
  • 1 ceapă roșie
  • 1 roșie fără zeamă
  • zeamă de la 1 lămâie
  • 1 ardei jalapeno proaspăt sau murat
  • 1 legătură pătrunjel
  • 1 cățel de usturoi
  • sare și piper

Mod de preparare guacamole

Pentru început, ia roșia și tai-o în cubulețe foarte mici. Ai grijă să fie o roșie fără prea multă zeamă, pentru că va strica textura întregului preparat. Apoi, toacă ceapa roșie foarte mărunt și pune totul într-un bol. Separat, curăță avocado și dă-l prin blender. Pasta obținută o poți pune peste roșii și ceapă.

Citește și: Relația dintre Viviana Sposub și George Burcea a trecut la următorul nivel. Au mers la Botoșani ca să își cunoscă reciproc părinții

Citește și: Cum a debutat Alexandra Dinu în televiziune, la doar 17 ani:'M-am dus singură la un casting'. Ulterior, a jucat cu actori de la Hollywood / EXCLUSIV

Citește și: Au trecut 3 ani de la moartea Denisei Manelista! Gestul emoționant făcut de familia cântăreței, care a murit la doar 27 de ani

Apoi, toacă mărunt ardeiul iute și pătrunjelul și adaugă-le și pe ele. Pune zeama de lămâie, dă pe răzătoare usturoiul și pune-l și pe el. Sare, piper și opțional ulei de măsline.

Dacă vrei să faci chipsurile acasă, pur și simplu taie câteva tortilla și pune-le la cuptor până devin crocant, apoi presară pe ele sare. Dacă nu vrei să te complici, poți cumpăra o pungă de nachos din orice magazin pentru a servi sosul de guacamole.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton