Vrei un stil de viață activ și un tonus de invidiat? Leggance te învață ce piese vestimentare sunt potrivite!

.

Ți-ai făcut planul pe 2022 și visul tău este să mergi la mare cu un trup zvelt, tonus de invidiat, cu mai multă încredere în tine că poți atrage priviri? Felicitări, tocmai ce ai făcut primul pas! Și cum de la conștientizare până la acțiune nu mai este decât un pas, poate acum te regăsești în ipostaza de a căuta echipament de antrenament, fără să știi ce este bun și ce nu.

Din acest motiv, faimosul producător îmbrăcăminte fitness pentru femei Leggance îți oferă câteva sfaturi utile, astfel încât procesul să fie mai ușor. Nu da dovadă de amatorism spunând că nu ai nevoie de haine speciale de sală, pentru că vei greși. Dacă optezi să folosești hainele lejere pe care le ai pe acasă, vei vedea că în timpul antrenamentelor nu te vei simți tocmai confortabil. Tocmai de aceea este important să investești în haine de antrenament calitative!


Cum alegi încălțămintea sport?

În sala de sport, ca și în cazul activităților outdoor, încălțămintea este cea mai importantă. Cu cât talpa este mai sigură, creată din spumă sau pe perne de aer, cu atât vei avea stabilitate mai mare. 

De asemenea, este foarte important să optezi pentru o încălțăminte potrivită tipului de antrenament. Spre exemplu, în cazul în care alergi pe bandă va trebui să-ți cumperi adidași de alergare. Aceștia sunt special creați pentru a absorbi șocurile, sunt ușori și flexibili de nici nu îi vei simți în picioare.


Specialiștii recomandă ca adidașii de sală să fie aleși cu un număr mai mare, dat fiind că picioarele se umflă la efort, iar talpa se dilată. Este foarte important ca încălțămintea să se potrivească formei tălpii. Pentru exercițiile cardio sau de forță optează pentru modele care asigură susținerea piciorului, prin puncte pentru talpă și călcâi.

Bluza sau tricoul

Fie că optezi pentru bluze cu mânecă lungă sau scurtă, ține întotdeauna seama de confortul personal. Se recomandă ca materialul ales să fie lycra, naylon sau polipropilenă, care te vor ajuta să te miști în voie și vor ține transpirația departe de piele.


Colanții de sală

Colanții sunt o altă parte importantă a echipamentului sportiv pentru sală. Chiar și dacă ești complexată că ai câteva kilograme în plus, poți purta colanți fără să îți fie jenă. 

Important este să alegi o pereche de colanți tehnici, creați din materiale speciale, care lasă pielea să respire, oferă un plus de confort și chiar te vor face să arăți mai suplă decât ești în realitate. Micile imperfecțiuni pot fi estompate dacă optezi pentru modele cu bandă elastică mai mare, care oferă sprijin spatelui în timpul exercițiilor fizice.


Totodată, trebuie să ai în vedere și lungimea. Dacă ești o tipă înaltă, cel mai bine ar fi să optezi pentru colanții 3/4.; persoanelor minione le sunt recomandați colanții a căror lungime atinge linia gleznei.

Bustiera

În cazul femeilor, bustiera este indispensabilă pentru orice tip de activități fizice. Aceasta are un rol practic, bine stabilit, de susținere a sănilor și spatelui, dar este și de efect – evidențiază bustul. 

Pentru a fi în deplin confort se recomandă să optezi pentru bustiere mai mici cu un număr decât mărimea sutienului pe care îl porți de zi cu zi. Dacă este prea mică îți va provoca disconfort, iar dacă este prea mare nu îți va conferi suportul de care ai nevoie.


Gadgeturile pentru sală

Fie că vrem sau nu, tehnologia este prezentă și în activitățile sportive. Iată câteva dispozitive smart ce te pot ajuta să îți îmbunătățești performanțele sportive:

  •  Smartwatch sau brățară fitness – te ajută să ții socoteala câte calorii ai ars, monitorizează pulsul și măsoară efortul;
  • Telefonul – poate fi de ajutor pentru a asculta muzica preferată în timpul antrenamentelor, iar aplicațiile pot monitoriza efortul și caloriile arse;
  • Husa de braț pentru telefonul mobil – dacă nu te poți dezlipi de el, este cea mai bună variantă de wearables.

Ce alte accesorii nu trebuie să îți lipsească din geanta de fitness?

Pe lângă echipamentul de antrenament, geanta ta ar trebui să mai conțină și:

  • Șosete de schimb;
  • O sticlă cu apă – de preferat la 750 ml sau 1 litru;
  • Batoane proteice – pentru a-ți recăpăta energia după antrenament;
  • Prosoape – pentru antrenament și pentru dușul de la finalul acestuia;
  • Deodorant;
  • Plasturi kineto și unguente pentru dureri musculare;
  • aspirină.

Sursa foto: Panți Szintia  (https://www.instagram.com/szintia_fitness/)