De cele mai multe ori, achiziționarea mobilierului poate fi o activitate extrem de stresantă și costisitoare, deoarece nu este atât de ușor să găsești piese pe gustul sau nevoile tale, mai ales la un preț accesibil. Astfel, o alternativă este să îți construiești singur mobila, având atât libertate totală asupra rezultatului final, cât și un cost total mai redus.
Iată 5 sfaturi pentru un mobilier reușit și rezistent:
- Asigură-te că ai măsurat corect
Una din principalele erori întâlnite atunci când vrei să îți construiești singur mobila este datorată neatenției în privința măsurării spațiului. Fie că este vorba de 5 cm sau 15 cm, un asemenea detaliu poate crea un spațiu liber nedorit în amplasarea mobilei, care mai apoi va trebui acoperit sau mascat. De aceea, cel mai bine este să te asiguri că ai făcut măsurarea corectă, chiar dacă asta înseamnă să verifici de 10 ori și să îți notezi în 3 carnețele diferite.
- Folosește materiale rezistente la umezeală
Mobilierul din bucătărie poate fi deseori acoperit de diverse lichide, de la apă până la sucuri sau alte substanțe lipicioase. Acest lucru va deteriora în timp calitatea obiectelor, iar de aceea este recomandat să alegi materiale rezistente la umezeală. Cele mai potrivite materiale sunt lemnul dur și dens, MDF-ul (medium-density fibreboard) sau pal-ul melaminat, ce are ca avantaj și prețul redus.
- Optează pentru accesorii calitative
Ușile dulapurilor și sertarele din bucătărie sunt părțile de mobilier ce se vor deteriora cel mai repede datorită șocurilor la care sunt supuse. Chiar dacă o faci intenționat sau nu, acestea se pot trânti foarte ușor, lucru care va rezulta în defectarea balamalelor, sistemelor de închidere, glisierelor sau a altor garnituri. Astfel, ar fi bine să optezi pentru accesorii pentru sertarele de mobilier de la Regencycompany.ro sau pentru ușile dulapurilor cât mai calitative, încât să eviți această problemă.
- Maximizează spațiul de depozitare
Cel mai mare avantaj de care ai parte atunci când îți construiești singur mobila este acela că poți să o personalizezi cât de mult vrei tu. De la aspectul, dimensiunea și materiale folosite, până la funcționalitatea și rolul acesteia, totul poate fi optimizat astfel încât să îți satisfacă nevoile. Spre exemplu, dacă ești genul de persoană care gătește mult și ai nevoie de un spațiu mare de depozitare, ai putea să construiești o insulă cu blat de lucru și sertare sau dulapuri încorporate.
- Păstrează toate resturile'
La fiecare obiect de mobilier făcut, există șansa să îți mai rămână diverse materiale în plus, precum bucăți de lemn, șuruburi, corniere sau alte accesorii. Chiar dacă poate vei fi tentat să le arunci sau să le donezi, ar fi bine să le păstrezi deoarece nu se știe niciodată când vei avea nevoie de ele. Poate trebuie să mai montezi un raft sau să schimbi un mâner rupt, iar aceste resturi' îți vor fi mai mult ca sigur de ajutor.
Fie că alegi să ții cont de sfaturile prezentate anterior sau vrei să experimentezi, contează doar să nu te lași copleșit de complexitatea proiectului și să profiți la maximum de libertatea pe care ți-o poate oferi această activitate.
Sursa foto: unsplash.com