Un ten sănătos începe cu hidratarea. Sfaturi pentru o piele luminoasă indiferent de anotimp

 advertising.ringier
.

Indiferent de vârstă, toate femeile își doresc un ten cât mai luminos și tânăr. Cu toate acestea, stilul de viață al femeilor moderne a devenit unul tot mai alert. Factorii de mediu tot mai agresivi, precum poluarea, fluctuațiile termice, praful, dar și modificările hormonale sau stresul cotidian își lasă amprenta asupra tenului pe termen lung. Spre exemplu, nivelul de stres cu care se confruntă mai mult de jumătate dintre femeile active pe piața muncii (53%) este mai mare decât în urmă cu un an, conform studiului Deloitte Women @ Work 2022.

Ce putem face ca să avem mai multă grijă de tenul nostru?

În orice anotimp, hidratarea joacă un rol vital pentru starea noastră de bine și aspectul sănătos al pielii, atât pe plan extern, cu ajutorul cremelor, măștilor sau serumurilor, dar și intern, prin menținerea unui consum optim de apă, fructe și legume, ce asigură sănătatea întregului organism prin creșterea aportului de vitamine și minerale.

Împreună cu o alimentație sănătoasă și un somn de calitate, apa contribuie la hidratarea pielii și la producția naturală de colagen, care începe să scadă anual cu 1% începând cu vârsta de 25 de ani. Pentru majoritatea oamenilor, primele semne de îmbătrânire încep să apară de la 30 de ani, odată cu primele riduri, însă printr-un regim optim de hidratare putem întârzia apariția lor. Primul pas pentru hidratarea pielii rămâne consumul de apă, alături de alimente bogate în acizi grași esențiali, cum ar fi somonul, uleiul de măsline și nucile, ce ajută la menținerea pielii catifelate și netede.

Fie că ești acasă, la birou sau pe stradă, încearcă să ai cu tine o sticlă de apă reutilizabilă, ca să te asiguri că nu uiți să bei cantitatea recomandată de apă. O variantă utilă sunt recipientele de la Waterdrop, ce pot fi considerate totodată niște accesorii de efect. Confecționate din sticlă sau oțel inoxidabil, nu există riscul să îți expui organismul la particulele de micro plastic, apa păstrându-se proaspătă timp de 24 de ore. Cu o capacitate între 400 și 1 litru, acestea se găsesc într-o varietate de modele și sunt prevăzute cu un capac ce se închide etanș pentru a evita vărsarea conținutului în timpul mișcării.

Deshidratarea și lipsa elasticității pielii

Deshidratarea este una dintre principalele cauze ale pierderii elasticității pielii. Un aport constant de apă contribuie la sporirea stării noastre de bine, reducând oboseala și anxietatea care ne pot destabiliza pe parcursul zilei.

De cele mai multe ori, setea nu este resimțită atunci când corpul simte nevoia de apă, ci abia atunci când este prea târziu, și deshidratarea s-a instalat în organism. Acest lucru conduce la migrene, indispoziție generală, iar tenul tinde să capete un aspect tern, lipsit de vlagă, cu cearcăne accentuate. Dacă facem efort fizic, sau orice alta activitate, chiar și o scurtă plimbare, medicii recomandă să bem un pahar cu apă cu 20-30 de minute înainte.

Cei care au dificultăți în a consuma cantitatea recomandată de apă sau nu pot renunța la sucurile răcoritoare, pot încerca un Microdrink – un cub compact, cu un aport caloric mic, fără zahăr și conservanți, cu un gust delicios și răcoritor, datorită aromelor cu extracte naturale din plante și fructe.

Gama Microdrink cuprinde diverse arome atractive, cum ar fi  Boost (coacăze negre, flori de soc și fructe de acai), Youth (piersică, ghimbir, ginseng și aloe), Glow (mango, fruct de cactus și anghinare), Zen (carambola, ceai alb și lămâie verde). Majoritatea aromelor conțin vitaminele B3 (niacina) și B7 (biotina), ingrediente esențiale pentru sănătatea pielii, a părului și a unghiilor, dar și  vitamina C, care accelerează producerea naturală de colagen.

Pentru zilele toride, Waterdrop propune colecția Summer Vibe. Astfel, recipientele funcționale, cu un design atractiv din sticlă borosilicată, sunt perfecte pentru concedii, plimbări în parc, zilele agitate de la birou sau momentele relaxante de acasă.

Lămâia verde, sursa de antioxidanți pentru o piele hidratată

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CCP) recomandă persoanelor care nu beau suficientă apă să adauge suc de lămâie verde pentru a-i spori aroma. O alternativă mai comodă și accesibilă oricând pe parcursul zilei sunt Microdrink-urile de la Waterdrop ce conțin extract din lămâie verde bogată în antioxidanți și vitamina C. Pe lângă aroma proaspătă de lime, cubul este îmbogățit și cu arome naturale din fructul copacului de baobab cunoscut drept „copacul vieții', și extracte din fructele de acerola, o sursă importantă de vitamina A și C, minerale (fosfor și calciu) și antioxidanți.  

Cei care preferă un gust fresh și picant, pot alege capsulele Youth (piersică, ghimbir, ginseng și aloe. Studiile făcute în domeniu arată că ginsengul și aloe vera au abilitatea de a inhiba procesul de formare a ridurilor, susținând nivelul de hidratare de la nivelul țesuturilor pielii.

Pielea conține aproximativ 30% din totalul de apă din organismul tău. Pentru a menține acest procent, este esențial să previi deshidratarea ce poate apărea în urma expunerii la factorii poluanți din mediu.

O cantitate insuficientă de apă poate afecta tenul, întrucât își va pierde treptat din suplețe și strălucire, ceea ce conduce ulterior la accentuarea liniilor fine de expresie și  la apariția ridurilor.

Hidratarea zilnică a pielii și protejarea ei împotriva razelor soarelui, alături de curățarea zilnică a tenului și exfolierea atentă, reprezintă pașii primordiali ai unui ritual de îngrijire sănătos. De asemenea, dacă alegi să te hidratezi în mod corect, consumând cantitatea adecvată de apă, pielea ta își va menține densitatea și grosimea, ceea ce îți va oferi un ten sănătos și mai luminos pe termen lung.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton