Trucuri pentru a avea un ten sănătos și luminos la orice vârstă

 bogdan.galca
.

Pielea este cel mai mare organ al corpului uman și îndeplinește numeroase funcții pentru a menține sănătatea întregului organism, printre care și cea de barieră de protecție. Sunt mulți factori care pot avea un impact puternic asupra sănătății pielii și pot provoca apariția unor afecțiuni care să influențeze stilul de viață.

Îngrijirea zilnică a pielii – din copilărie până în viața adultă – te ajută să o menții sănătoasă și luminoasă, precum și să limitezi riscul dezvoltării unor afecțiuni grave. Atât rutina zilnică de îngrijire, cât și stilul de viață pot avea un impact asupra sănătății pielii.

Iată câteva aspecte la care e bine să fii atent pentru a avea un ten sănătos și luminos la orice vârstă:

Păstrează echilibrul microbiomului pielii

Un microbiom sănătos și echilibrat este esențial pentru menținerea pielii frumoase. Pielea este gazdă pentru numeroase microorganisme vii prietenoase, care poartă numele de flora pielii sau microbiomul. Aceste bacterii microscopice mențin pielea hidratată, luptă împotriva radicalilor liberi și oferă protecție împotriva razelor UV.

Așadar, microbiomul echilibrat susține bariera de protecție a pielii. Însă, există anumiți factori care pot creea dezechilibre și pot favoriza apariția problemelor pielii. De pildă, o alimentație nesănătoasă, dușurile fierbinți, poluarea și produsele de îngrijire dure, care îndepărtează uleiurile esențiale, sunt doar câțiva dintre factorii care pot cauza probleme ale pielii, printre care dezvoltarea unor afecțiuni precum acnee juvenila, eczemele sau psoriazisul.

Pentru a păstra pielea sănătoasă, folosește produse cosmetice create special pentru stimularea microbiomului pielii, menținându-l în echilibru. Produsele care conțin prebiotice, probiotice și postbiotice sprijină dezvoltarea celulelor și bacteriilor bune.

Aplică produsele de îngrijire a pielii imediat după spălare

Pe lângă o rutină de îngrijire a pielii de calitate, momentul în care aplici produsele cosmetice este foarte important, întrucât influențează capacitatea pielii de a reține umiditatea. De aceea,, specialiștii recomandă ca produsele de îngrijire a tenului să fie aplicate pe piele imediat după spălare. Curățarea feței trebuie realizată cu o spumă adecvată tipului de ten, urmată de aplicarea unui toner și a unui exfoliant.

Următorul pas este hidratarea și protejarea tenului de factorii care pot provoca îmbătrânirea prematură. Așadar, este recomandată folosirea unei creme hidratante, a unui ser cu efect de netezire a ridurilor și a unei crema anticearcane cu efect antioxidant, care să reducă și să prevină ridurile de expresie. După ce acest pas este realizat pot fi aplicate produsele de make-up.

Adaugă grăsimi sănătoase în dieta zilnică

Grăsimile sănătoase, precum cele conținute de nuci, semințe de in și avocado, pot contribui la îmbunătățirea capacității corpului de a produce celule sănătoase și puternice, care, la rândul lor, protejează pielea împotriva factorilor externi, prin refacerea barierei de protecție. O dietă nesănătoase poate afecta microbiomul pielii și poate face ca pielea să devină uscată.

Printre alimentele pe care le poți include în dieta zilnică pentru a avea pielea sănătoasă și strălucitoare se numără somonul, semințele de chia, uleiul de măsline și ouăle.

Totodată, hidratarea este extrem de importantă pentru a avea pielea frumoasă la orice vârstă. Drept urmare, este indicat să bei cel puțin doi litri de apă în fiecare zi.

Pe lângă îngrijirea corespunzătoare a pielii, cu ajutorul unor produse cosmetice adecvate tipului de ten, și respectarea principalilor pași în ritualul de curățare și protecție, este important să acorzi o atenție sporită și factorilor de stres care pot afecta sănătatea celui mai mare organ al corpului.

Sursă foto: Unsplash

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton