Trei soluții prin care poți avea un păr plin de vitalitate

 advertising.ringier
.

Părul există într-o varietate de forme și culori: brunet, blond, multicolor. Bob sau foarte lung, părul reprezintă o modalitate de exprimare a emoțiilor și a simțului artistic.

Pe lângă zecile de experimente artistice și schimbări vizuale prin care trece părul tău, acesta se confruntă și cu alte serii de factori externi precum stresul, oboseala, schimbările hormonale care au un impact negativ asupra sănătății lui.

Caderea parului poate deveni un motiv de îngrijorare atunci când observi o diminuare notabilă a firelor de păr, însă nu înseamnă că nu există metode prin care poți să previi sau să combați pierderea capilară. Pe lângă faptul că trebuie să ai grijă de echilibrul tău emoțional, dacă ești de părere că suferi de o cădere temporară a părului, iată câteva cauze și moduri prin care poți activ să îi oferi podoabei tale capilare o binemeritată atenție:

Vitaminele 

Lipsa vitaminelor din corp, nivelul ridicat de stres, oboseala și schimbările hormonale se numără printre factorii care pot duce la deteriorarea părului. Farmaciile oferă o varietate de suplimente alimentare care te pot ajuta să combați căderea părului. Interesează-te în special de suplimentele care conțin vitaminele B9, B8 și B6, precum cele din gama Forcapil, deoarece acestea susțin creșterea părului, contribuie la sintetizarea normală a aminoacizilor și reglează activitatea hormonală.

Chiar dacă ai ales să îi oferi corpului tău un imbold, nu uita că și alimentația joacă un rol important în menținerea sănătății părului tău. Poți include în meniul zilnic linte, soia și fasole, carne roșie și fructe de mare pentru aporturi bogate în fier, zinc și minerale.

Modul de coafare a părului

Cozile prinse strâns și netezite ori cocurile fixate ireproșabil te ajută să-ți creezi un look de invidiat, însă acestea pot să aibă un efect dăunător asupra rădăcinilor firelor de păr, slăbindu-le din cauza strânsorii, provocând, de asemenea, căderea părului. Optează să îți porți părul liber, pentru a nu mai depune prea multă presiune pe scalp. Dacă totuși ai nevoie să îți menții părul strâns, poți alege să porți un elastic de tip material și să oferi lejeritate cozii/ cocului.

Nici coafarea părului ud nu aduce beneficii sănătății podoabei tale capilare; părul ud este cu mult mai fragil și delicat decât cel uscat, ceea ce îl predispune la deteriorarea și ruperea vârfurilor.

Căldura și substanțele chimice

Deteriorarea părului este cauzată și de procesele chimice prin care acesta trece ca să poți ajunge la un aspect ireproșabil. Fie că îți dorești să ți-l decolorezi, să îi oferi culori îndrăznețe, să-l ondulezi sau să îl îndrepți cu placa, toate acestea degradează calitatea părului și pot provoca pierderi capilare. Încearcă să folosești sprayuri de protecție atunci când alegi să folosești aparate la temperatură înaltă pentru stilizarea părului. Cât despre vopsirea acestuia, interesează-te de produse care să nu conțină amoniac, deoarece acest compus atacă firul de păr și îl slăbește, fiind pe urmă mult mai predispus la rupere și cădere.

Dacă observi că pierderea ta capilară se petrece în cantități mult mai mari decât cele considerate în limita normalului, este o idee bună să consulți un medic specialist care te poate îndruma spre un tratament potrivit condiției tale.

Sursă foto: Unsplash 

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton