Trei modalități prin care îți poți ajuta copilul să aibă un somn de calitate

 advertising.ringier
.

Încă din momentul în care a venit pe lume un copil, principala sarcină a părinților este aceea de a face tot ce le stă în putere pentru a asigura bunăstarea lui, iar în majoritatea cazurilor, aceștia au posibilitatea de a le oferi ajutorul de care au nevoie. Una dintre cele mai comune probleme cu care se pot confrunta copiii, încă de la o vârstă fragedă, sunt cele legate de dormit.

În unele cazuri, problemele cu somnul la copii pot reprezenta un motiv de îngrijorare pentru părinți, deoarece se manifestă astfel: incapacitatea de a adormi rapid, orele de somn insuficiente sau chiar lipsa lor. Dacă dorești să aflii cum poți să-l ajuți, într-o anumită măsură, în această privință, citește în continuare articolul.

Iată ce poți face, în calitate de părinte, pentru ca somnul copilului tău să fie unul odihnitor:

  1. Realizează un program activ și un plan alimentar sănătos

Planul alimentar al unui copil trebuie foarte bine gândit de către părinți, întrucât poate reprezenta cauza pentru care acesta are probleme cu somnul. Printre alimentele care trebuie evitate, pe cât posibil, se numără dulciurile care conțin cofeină. Mai mult decât atât, înainte de culcare, acesta trebuie să ia o cină gustoasă și sățioasă, deoarece foamea poate fi un alt motiv care cauzează această problemă.

Un alt aspect care nu trebuie neglijat de către părinți este faptul că, un copil, trebuie să practice un sport sau să realizeze anumite exerciții fizice periodic. Un program activ poate fi de un  real ajutor pentru obținerea unui somn de calitate, fără pauze, pe timpul nopții. 

  1. Concepe o rutină de culcare

Înainte de ora de somn pe care copilul o are stabilită, e necesar ca acesta să fie liniștit și relaxat, pentru a putea adormi cât mai repede posibil. În proximitatea lui nu trebuie să existe zgomote puternice și, de asemenea, trebuie să îi fie interzis să se uite la ecranul televizorului, tabletei, iar lista poate continua. Un copil nu trebuie să aibă acces la aceste aparate înainte de culcare, deoarece dacă se entuziasmează din cauză la ceea ce a văzut, îi va fi mult mai greu după să adoarmă. 

  1. Creează un spațiu adecvat pentru dormit

E esențial ca înainte de ora de culcare a copilului, în camera lui să existe câteva condiții de dormit, mai precis: să nu fie nicio sursă de lumină și de gălăgie, să fie o temperatură potrivită în încăpere, iar salteaua și pernele să fie confortabile. Când vine vorba de un somn de calitate, anumite produse pot ajuta în acest sens. Unul dintre acestea este umplutura pentru perne de la Somnart.ro din diverse materiale de calitate, precum puf de gâscă și fibre de poliester. În cazul în care copilul tău este mai sensibil sau are anumite alergii, umplutura hipoalergenică este ideală în această situație pentru o odihnă sănătoasă, indiferent de perioada din zi.

În concluzie, e esențial să urmezi sfaturile menționate anterior, mai precis să îi realizezi copilului tău un program activ și un plan alimentar sănătos, o rutină de culcare și un mediu care să îndeplinească anumite condiții pentru dormit, pentru a-l ajuta să aibă un somn de calitate.

Sursă foto: Pexels.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton