Trăiască implantul dentar! O inovație care a schimbat milioane de vieți în bine

 advertising.ringier
.

Progresele permanente ale cercetării medicale au făcut posibilă creșterea speranței de viață și, în același timp, îmbunătățirea calității vieții pentru persoanele de toate vârstele. Una dintre inovațiile care au schimbat în bine milioane de destine și de care poate profita fiecare persoană care se confruntă cu probleme stomatologice este reprezentată de tratamentul cu implant dentar. 

Este vorba despre un șurub de mici dimensiuni, realizat din zirconiu, titan sau alt material 100% biocompatibil cu organismul uman, care ia locul rădăcinii dintelui pierdut și susține cu succes o lucrare fixă definitivă. Aceasta arată și se comportă asemenea unui dinte natural și, în acest fel, pacienții au parte de numeroase beneficii.

În ce fel te ajută inserarea unui implant dentar?

Tratamentul permite recăpătarea și menținerea unei bune stări de sănătate nu numai la nivelul cavității bucale, ci și în ceea ce privește funcționarea întregului organism. De exemplu, nu se mai produc fenomenele nedorite ce apar dacă în gură există mult timp un spațiu gol, precum tasarea oaselor maxilar și mandibular sau migrația dinților învecinați cu cei pierduți. Scade considerabil riscul de apariție a cariilor și a bolii parodontale și, în plus, este îmbunătățită și digestia, cu efecte benefice asupra funcționării tuturor organelor interne.

La fel de importante sunt și avantajele de natură estetică oferite de tratamentul cu implant dentar Dental Premier. Pacienții își recapătă încrederea în sine și abilitățile sociale, ca urmare a faptului că pot din nou să vorbească sau să zâmbească în public, fără teama de a lăsa o impresie neplăcută. Chiar și dicția le este îmbunătățită, fiind eliminat pericolul de a mai stâlci anumite cuvinte. 

Pacienții se declară mulțumiți și de faptul că, în urma intervenției, au din nou posibilitatea de a se bucura de toate mâncărurile preferate, indiferent de consistența sau de temperatura acestora. 

Tipuri de implant dentar

Tehnologia a progresat permanent și astfel a devenit posibilă tratarea fiecărui pacient, indiferent de vârstă, de starea generală de sănătate sau de cauza pierderii dinților. 

În cele mai multe cazuri, șuruburile sunt plasate direct în osul maxilar sau mandibular, această soluție dovedindu-se deosebit de eficientă. O intervenție de acest fel e posibilă chiar și pentru pacienții care se confruntă cu tasarea osului maxilar sau mandibular. În cazul lor, se apelează la șuruburi mai lungi, care se inserează în maxilarul superior, străbat sinusurile, iar vârful lor este ancorat în osul pometelui, cunoscut și sub numele de os zigomatic. 

În alte situații, sunt indicate așa-numitele implanturi subperiostale. În acest caz, șuruburile sunt plasate direct sub gingie, dar deasupra osului maxilarului. Se începe prin realizarea unui model tridimensional al osului pacientului, pe baza căruia se construiește un schelet din titan, personalizat, care se va mula perfect pe os. 

Pentru persoanele care și-au pierdut toți dinții sau care mai au doar câțiva, și aceia cu indicație de extracție, este recomandată soluția denumită de pacienți „dinți într-o zi. Într-adevăr, o lucrare fixă provizorie se montează la cel mult 24 de ore după momentul în care este realizată inserarea șuruburilor. Un avantaj este reprezentat și de evitarea unor zone anatomice mai sensibile, precum sinusul maxilar sau nervul alveolar inferior, la mandibulă. 

În urma consultării cu medicul stomatolog, și tu poți alege un implant dentar potrivit pentru problema cu care te confrunți. Profită de soluția care deja a ajutat milioane de persoane din întreaga lume!

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton