Tot ce nu știai despre morfină

 advertising.ringier
.

Morfina este o moleculă alcaloidă extrasă din opiu, cu un efect analgezic foarte puternic (împotriva durerii) pe care o găsești la farmacie și al cărui abuz poate duce la dependență.

Ce să știi despre morfină

A fost descoperita în timpul cercetărilor începute în 1804 asupra medicamentelor pe bază de opiu. Numele său provine de la numele zeului grec al somnului, Morfeu, datorită efectului său sedativ, observat foarte devreme de cercetători.

Este principalul analgezic cunoscut sub numele de „stadiul  III ', ceea ce înseamnă că este un analgezic legal foarte puternic găsit in farmacii, clasificat printre stupefiante. Derivați sintetici de opiacee (heroină, dar și fentanil, utilizate în sala de operații) sunt derivați din aceasta și aparțin aceleiași clase.

Este comercializat în mai multe forme galenice

Morfină sulfat este, în principal pentru uz oral: în capsule, tablete și sirop. Este disponibil ca LP (versiune prelungită) sau LI (versiune imediată). Este prescris, într-un cadru legal strict, pentru tratament ambulatoriu în afara spitalului.

Clorhidrat de morfină este utilizat pentru soluțiile injectabile. Această formă este utilizată în principal în departamentele spitalelor pentru a combate durerea, în special în sala de operație sau în tratamentul cancerului.

În prezent, se consideră că totuși, contrar credinței populare, morfina nu provoacă dependență fizică atunci când este prescrisă în mod adecvat la un pacient cu dureri.

Cu toate acestea, există cazuri de utilizare abuzivă care pot fi considerate o dependență de morfină. În acest caz, este vorba de o dependență psihologică și fizică cu apariția unui sindrom de sevraj opioid în caz de oprire bruscă.

Medicamentele cu morfină orală pot fi deturnate de la modul lor de utilizare, prin injectarea acesteia sau pur și simplu prin utilizarea acestora fără indicații medicale.

Dacă ți se oferă morfină, este grav?

Fals. Utilizarea morfinei este legată de intensitatea durerii, nu de severitatea bolii. Dacă durerea este severă, nu înseamnă neapărat că și cauza este gravă. Nu există o legătură sistematică între intensitate și gravitație. Nu sunt durerile de dinți sau colicii renali printre cele mai intense dureri?

Morfina poate fi utilizată pentru a preveni durerea asociată unei proceduri medicale, cum ar fi ameliorarea durerii osoase cauzate de metastaze.

Utilizarea morfinei sau a derivaților săi este justificată imediat ce alte analgezice nu sunt eficiente în ameliorarea durerii unei persoane.

În mod greșit, morfina este adesea asociată cu ideea morții, deoarece a fost mult timp rezervată oamenilor la sfârșitul vieții. Astăzi, este recunoscută ca un medicament ce se poate gasii intr-o farmacie esențial pentru a lupta împotriva anumitor dureri intense, canceroase sau nu.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton