Top 5 vinuri pe care să le încerci vara aceasta la The Breakery 139

 bogdan.galca
.

The Breakery 139 este un nou local deschis pe Calea Victoriei, unde modernul și tradiționalul se îmbină armonios, creând o atmosferă caldă, de familie. Localul înglobează patru concepte diferite, dar care se completează cu succes: The Sweetery – o gamă de dulciuri delicioase, The Bakery – o linie de produse de panificație artizanală,  The Icery- o gelaterie artizanală și The Winery – o selecție de vinuri românești și internaționale premiate.

Vara este acea perioadă a anului pe care mulți o așteaptă cu nerăbdare luni la rând și din motive întemeiate. Este anotimpul perfect pentru a te întâlni cu prietenii și a te bucura de un brunch sau o cină în aer liber sau a savura un pahar de vin pe terasă.

La The Breakery 139 poți alege dintr-o multitudine de vinuri, însă iată cele cinci recomandări de vinuri perfecte pentru a fi consumate vara:

  1. Rose

Vinul rosé poate fi un amestec de mai multe tipuri diferite de struguri roșii sau poate fi obținut dintr-un singur soi. În sudul Franței, veți găsi vinuri rose pe bază de Grenache sau Mourvèdre, însă există și rosé-uri pe bază de Cabernet Franc din Loira și cel mai scump și rafinat vin rosé din Franța, rosé Champagne. Italienii fac vinuri rose delicioase din Sangiovese, principalul soi de struguri găsit în Chianti, iar spaniolii folosesc Grenache la fel ca francezii , precum și Tempranillo.

Rosé este un vin perfect pentru a fi asociat cu fructe de mare, deși este surprinzător de versatil și poate fi servit chiar alături de anumite cărnuri roșii sau deserturi.

  • Pinot Noir

Dacă ești în căutarea unui vin roșu care să nu te moleșească sub căldura soarelui de vară, atunci Pinot Noir este alegerea potrivită pentru tine. Cultivat în întreaga lume, dar concentrat în special în Oregon, California și Noua Zeelandă, Pinot Noir lasă o senzație gustativă ușoară și plăcută, putând fi servit  cu o multitudine de alimente, în special cu preparate pe bază de carne roșie.

  • Sauvignon Blanc

Cunoscut ca fiind poate cel mai potrivit vin pentru asocierea cu pui și cu majoritatea tipurilor de fructe de mare, Sauvignon Blanc este adesea exact ceea ce caută majoritatea oamenilor atunci când încearcă să aleagă vinul alb perfect pentru vară. Acid, dar suficient de ușor pentru a încorpora note catifelate de lime verde, ierburi sau chiar arome tropicale, Sauvignon Blanc poate deveni vedetă într-o seară caldă de vară.

  • Chardonnay

Chardonnay este unul dintre cele mai cultivate soiuri de struguri din întreaga lume, fiind versatil și foarte adaptabil. Vinurile albe obținute din acest soi au în mod natural note de fructe care amintesc de gustul de pepene și fructe de toamnă, cum ar fi merele și perele.

Strugurii Chardonnay cultivați în climate mai calde prezintă adesea note gustative de ananas, papaya, mango și guava.

  • Moscato

Moscato este un vin dulce italian cunoscut pentru notele sale fructate. Obținut din struguri din soiul Muscat Ottonel, acest vin alb este de obicei considerat un vin de desert cu o notă acidulată. Deși există unele variații între diferitele tipuri de Moscato, acesta are în general un conținut de alcool destul de scăzut, cuprins între 5-7%, care îl face o băutură excelentă pentru deserturi sau pentru a fi servită la brunch, inclusiv în zilele călduroase de vară.

Fie că alegi să te delectezi cu un vin ușor acidulat la brunch sau cu un vin roșu în timp ce savurezi un desert delicios, la The Breakery 139 vei găsi selecția de vinuri potrivită oricăror preferințe.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton