TOP 5 sfaturi utile pentru a preveni deteriorarea sau ruperea căștilor audio cu fir

.

De-a lungul anilor, specialiștii GSM au întâlnit nenumărate cazuri de căști deteriorate ca urmare a construcției neconforme sau a utilizatorilor care nu reușesc să le îngrijească în mod corespunzător. Acest lucru este cu adevărat regretabil, întrucât prevenirea ruperii căștilor cu fir nu necesită un efort prea mare și te poate scuti de o cheltuială în plus.

Descoperă 5 sfaturi utile pe care le poți folosi pentru a prelungi durata de viață a căștilor tale și a profita la maximum de achiziție:


  1. Nu lăsa cablul conectat în permanență

Deteriorarea sau ruperea cablului în zona de conectare a căștilor cu un alt dispozitiv digital  sunt unele dintre cele mai comune motive pentru care oamenii își returnează căștile sau le aruncă direct la gunoi. Presiunea constantă exercitată fie de om, fie de alte obiecte asupra cablului slăbește învelișul exterior și afectează conexiunile la interior. Ca urmare, vei auzi muzica cu întrerupere sau chiar deloc. Acest lucru se întâmplă adesea deoarece oamenii își lasă căștile conectate la smartphone-uri în timp ce își desfășoară activitățile zilnice.


  1. Achiziționează o husă pentru căști

Odată ce ai deconectat căștile, este indicat să le plasezi în siguranță într-o husă special concepută pentru astfel de dispozitive. Majoritatea căștilor de nivel mediu și cele profesionale vin cu propria lor husă de protecție. Carcasele pot fi fie moi, fie dure și sunt realizate dintr-o varietate de materiale. Acestea le asigură o mai bună protecție împotriva daunelor produse de alte contactul cu alte obiecte sau cu lichide. Dacă optezi pentru husele cu carcasă rigidă trebuie să știi că acestea oferă o mai bună rezistență la impact, însă ocupă și mai mult spațiu.

  1. Alege lungimea potrivită a cablului

Un cablu care nu este nici prea lung, nici prea scurt alegerea corectă, întrucât va face diferențe în ceea ce privește confortul și durabilitatea căștilor. Pe de o parte, cablurile lungi pot fi foarte greu de manageriat și se pot produce accidente atunci când se agață de alte obiecte. Pe de altă parte, cablurile mult prea scurte puno presiune suplimentar pe mufa audio, din cauza întinderii excesive a cablului. Astfel, cea mai bună opțiune este să achiziționezi o pereche de căști cu un cablu adecvat înălțimii tale.


  1. Protejează căștile de șocuri inutile

Poate fi tentant să economisești o secundă sau două și să alegi să deconectezi căștile trăgând direct de cablu. Ei bine, dacă procedezi astfel, riști să produci daune ireparabile la nivelul mufei audio. De aceea, este important să deconectezi cablul din zona de conexiune cu dispozitivul, prin mișcări lente, dar ferme. Totodată, dacă nu ai o husă de căști la îndemână, evită să îți pui căștile în locuri strâmte precum buzunarul de la geacă sau pantaloni. De cele mai multe ori, vei uita de ele și riști să le produci daune accidentale.


  1. Alege mereu calitatea

Atunci când vorbim de orice gadget, calitatea va vedea în timp. Sigur, s-ar putea să economisești câțiva lei astăzi achiziționând o pereche de căști ieftine, însă sunt șanse mari ca acestea să trebuiască să fie înlocuite mult mai devreme. De aceea, este important să alegi căști de calitate, cu design robust și sunet calitativ. Pe lângă faptul că îți oferă o experiență auditivă de cea mai înaltă calitate, castile de telefon de la Altex.ro reprezintă o adevărată investiție pentru orice pasionat de muzică.


Chiar dacă durează câteva zile pentru a deprinde un nou obicei, odată creat, acesta va rămâne cu tine pe termen lung. Aplică aceste recomandări profesioniste pentru a te bucura de perechea de căști preferate pentru mai mult timp!

Sursă foto: pexels.com