Ținută călduroasă în sezonul rece: layering și încălțăminte confortabilă

 bogdan.galca
.

Sezonul rece aduce numeroase provocări din punct de vedere stilistic. În diminețile și serile reci, probabil îți dorești să ieși din casă purtând o pătură, pentru a te simți cât mai comod. Din fericire, indiferent cât de frig ar fi, există o soluție care îți va permite să te îmbraci confortabil și care îți va ține de cald, fiind, totodată, în acord cu stilul tău. Este vorba despre adoptarea ținutelor de tip layering. În cele ce urmează, îți vom explica pe scurt ce înseamnă stilul layering și îți vom spune ce tip de încălțăminte se potrivește în acest sezon. 

Încălțăminte confortabilă și în tendințe 

Când te gândești la încălțămintea potrivită pentru sezonul rece, probabil îți vin în minte imagini cu ghete sau cizme. Însă o pereche de încălțăminte poate fi confortabilă, chiar dacă nu este neapărat realizată din materiale foarte groase. În zilele cu temperaturi mai blânde, când nu sunt precipitații, sau în zilele în care petreci mai mult timp în interior, poți opta pentru încălțăminte Skechers pentru dama. Mai exact, ai posibilitatea de a alege pantofi sport care se potrivesc perfect ținutelor casual sau celor sport și care îți vor proteja eficient picioarele. 

Pentru zilele cu temperaturi foarte scăzute, de la același brand poți achiziționa și încălțăminte foarte călduroasă, de tip gheată. Cele mai multe perechi de încălțăminte sunt îmblănite și au talpa de tip memory foam, pentru un plus de confort și pentru a-ți permite să mergi cât de mult dorești pe jos, fără dureri de picioare. 

Layering pentru ținute confortabile și călduroase 

Având în vedere că am stabilit ce tip de încălțăminte poți purta în sezonul rece, la ținute casual și sport, este momentul să îți spunem și despre stilul layering de îmbrăcăminte. Acesta nu este nou, însă a fost readus în atenția noastră, în urmă cu puțini ani. Dacă nu ai încercat până acum să te îmbraci după regulile stilului de tip layering, acum este momentul oportun. 

Stilul layering presupune compunerea unei ținute versatile, care se poate adapta la orice temperatură, pentru a beneficia de un confort sporit. Este o metodă ideală pentru acele zile când ești în continuă mișcare, când alternezi perioadele de stat în interior cu cele de mers prin frig. Stilul layering presupune îmbrăcarea articolelor vestimentare în straturi, astfel încât să le poți îmbrăca sau dezbrăca, în funcție de temperatura ambientală. 

Mai pe scurt, o ținută de tip layering, ideală pentru sezonul rece, poate fi compusă din următoarele articole vestimentare: 

  • stratul de bază, adică stratul de lângă piele, poate fi compus dintr-o bluză de corp sau dintr-un tricou ori un maiou și o pereche de dresuri ori colanți;
  • stratul intermediar poate fi compus dintr-un pulover, un cardigan, o bluză cu mânecă lungă sau trei sferturi, o cămașă, o fustă, pantaloni sau, de ce nu, o rochie;
  • ultimul strat, cel de suprafață, poate fi adaptat în funcție de temperaturi și poate fi un palton, o geacă de timp bomber sau o jachetă. 

Cum funcționează, mai exact, layeringul? Să spunem că ai ales o ținută formată dintr-un maiou, o cămașă, un cardigan, dresuri, fustă și palton. Când vei intra într-o clădire, poți da jos cardiganul și, astfel, te vei simți mult mai confortabil, fără să îți fie exagerat de cald. Bineînțeles, poți alege oricâte straturi dorești, în funcție de vreme și de gradul tău de confort termic. 

Așadar, dacă îți dorești să te bucuri de ținute confortabile și călduroase în sezonul rece, alege cu încredere stilul layering și o pereche de încălțăminte cât mai confortabilă, care să îți protejeze picioarele și să îți permită să le porți o zi întreagă, fără să simți disconfort. 

Sursa foto: Shutterstock

(P) Material publicitar realizat împreună cu Hervis.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton