Stilul vestimentar în cuplu: 3 reguli de asortare

.

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/cuplu-dragoste-romantic-oameni-5367555/ 

Asortarea vestimentară în cuplu poate deveni o adevărată provocare, mai ales dacă partenerii adoptă stiluri diferite. Prima regulă este să nu forțați nota, ci să adaptați ținutele astfel încât ambii să fiți din același film. De asemenea, atunci când vorbim de asortat, definiția termenului merge mai departe de culoarea pantofilor ei și nuanța cămășii lui. Tendințele stilistice s-au schimbat de-a lungul vremii, iar moda actuală îți permite să ai un look impecabil fără să fii asortat din cap până-n picioare. 


Vei găsi mai jos un scurt ghid care să vă ajute atunci când vine vorba de reguli de asortare în cuplu:

Când asortezi stilul vestimentar?

Fiecare are propriile preferințe în materie de haine, iar stilul este ales în mod individual, în funcție de personalitate sau activități. În general, cuplurile își asortează stilul vestimentar atunci când iau parte la un eveniment important, ceea ce este corect. Petrecerile sunt un exemplu în acest sens. Așadar, dacă ea a ales una dintre rochiile de nuntă versatile, atunci el va avea un costum cu linii clasice, pe care îl va accesoriza în funcție de gusturile sale. Altfel spus, dacă urmează să participați la o nuntă sau un botez și trebuie să vă îmbrăcați elegant, e important ca fiecare, indiferent de stilul pe care-l adoptă în viața de zi cu zi, să respecte acest dress-code, fără să se schimbe însă radical. De exemplu, dacă el preferă stilul sport, atunci o pereche de sneakerși simpli ar putea fi mai potriviți decât niște pantofi lăcuiți. 


Prima regulă: menține un echilibru cromatic 

Echilibrul cromatic este important în asortarea în cuplu. Alegerea culorilor nu înseamnă că ambii le vor purta, ci presupune completarea lor în mod armonios. Concret, dacă rochia ei este albastră, cravata lui poate avea o culoare complementară, adică roșu. De asemenea, în cazul în care ea optează pentru o ținută all black, el poate alege un costum colorat. Totul ține de echilibru, dar și de deschiderea partenerilor. Persoanele cărora le place să iasă în evidență vor trece mai departe de clasicul negru, lucru care este în regulă. Un sacou din catifea verde smarald este o opțiune potrivită pentru el, în vreme ce ea poartă o rochie bej, de exemplu. Paletele de culori alese trebuie să se îmbine armonios, nu neapărat să fie aceleași. 


Cravata lui cu pantofii ei, două elemente ce nu necesită asortare

Una dintre marile greșeli pe care o fac destule persoane este aceea de a asorta perfect accesoriile. Această practică este ieșită de multă vreme din tendințele modei. Femeile ar trebui să evite să asorteze pantofii cu poșeta sau cu cureaua. Altfel spus, dacă porți o ținută neagră și pui sandale roșii, optează pentru un plic nude, nicidecum pentru unul într-o nuanță de roșu. Același principiu se aplică și pentru accesoriile lui, precum cravata sau papionul. Alege o culoare complementară, precum verde. Combinațiile de nuanțe sunt plăcute privirii și se află în tendințele modei. Dacă în trecut un cuplu se cunoștea de la distanță pentru că el purta o cămașă în aceeași culoare cu rochia sau cu pantofii ei, în prezent eleganță înseamnă și îndrăzneală. Desigur, respectând regulile cromatice! 


Încearcă așa numita asortare invizibilă’

Asortarea în cuplu se poate face fără să fie vizibilă. Ce înseamnă acest lucru? Stiluri asortate și piese asemănătoare, în varianta masculin și feminin. În loc să asortați culorile hainelor purtate, optați  pentru o ținută casual cu jeanși și cămașă albă din bumbac. Ea va accesoriza totul cu o geantă de umăr, câteva accesorii metalice și o eșarfă colorată. El va avea o pereche de ochelari de soare și un pulover legat pe spate. 


Să vă asortați în cuplu este important, însă devine total greșit ca unul dintre parteneri să-și schimbe stilul și preferințele în materie de haine doar pentru a se îmbrăca la fel cu celălalt. Nu uitați că cei mai moderni sunt cei care se simt excelent cu ceea ce poartă!