SĂRBĂTOAREA PAȘTELUI ÎN ARTĂ – un documentar de excepție la Happy Cinema București

 advertising.ringier
.

Povestea crucificării și învierii lui Isus Hristos a dominat cultura occidentală a ultimilor 2 000 de ani și este, fără îndoială, unul dintre cele mai populare subiecte din artă. Este poate cel mai semnificativ eveniment istoric din toate timpurile, așa cum este relatat de Evanghelii, dar, în egală măsură, așa cum este descris de cei mai mari artiști din istorie.

Sărbătoarea Paștelui în artă caută să dezvăluie ceea ce evangheliile canonice – Matei, Marcu, Luca și Ioan – spun de fapt despre ultimele zile ale vieții lui Isus pe pământ și despre evenimentele extraordinare care au urmat. Filmul prezintă câteva piese de artă cu adevărat excepționale, care arată împreună multele moduri diferite în care această poveste atemporală a fost spusă și repovestită de-a lungul istoriei.

După cum arată acest film, artiștii din secolul al III-lea până la cei din zilele noastre au fost, din motive evidente, atrași de acest moment extrem de semnificativ al moștenirii noastre culturale. Oricare ar fi credințele religioase ale cuiva, este greu să nu fii mișcat de emoția acestor picturi extraordinare și să nu fii uimit de calitatea absolută a lucrărilor unor artiști precum Michelangelo, Leonardo, Tițian, Rafael, Rembrandt și mulți alții.

De la triumfător la sălbatic, de la eteric la tactil, unele dintre cele mai mari opere de artă ale civilizației occidentale se concentrează asupra acestui moment esențial. Acest film realizat magistral explorează povestea Paștelui așa cum este reprezentată în artă, de pe vremea primilor creștini până în zilele noastre. Filmat în locații din Israel, Statele Unite și Europa, filmul explorează diferitele moduri în care artiștii au descris povestea Paștelui de-a lungul veacurilor și, făcând acest lucru, ei surprind o parte vitală a istoriei și culturii ultimilor 2 000 de ani.

Câteva opere prezentate în film: 

Hristos Batjocorit de Hieronymus Bosch

Cina de la Emaus de Caravaggio

Cina cea de Taină de Salvador Dalí

Plângerea (Doliul lui Hristos) de Giotto

Cina cea de Taină de Leonardo da Vinci

Pieta de Michelangelo

Răstignirea de Rafael

Coborârea de pe cruce de Rembrandt

Coroana de spini de Peter Paul Rubens

Noli me Tangere de Tițian

Hristos după flagelare contemplat de sufletul creștin de Diego Velázquez

Filmul face parte din colecția Exhibition On Screen și este regizat de Phil Grabsky. 

Distributorul filmului în România este Pannonia Entertainment România.

Filmul poate fi vizionat la Happy Cinema București în perioada 22-26 aprilie. Detalii și bilete pe www.happycinema.ro 

HAPPYCINEMA® este a doua rețea de cineplex-uri din România după numărul de locații, fiind prezent în 8 orașe (București, Buzău, Focșani, Alexandria, Bacău, Bistriția, Botoșani și Vaslui). De asemenea, Happy Cinema a dezvoltat în 2020 propria platformă de streaming online – www.play.happycinema.ro

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton