Renovarea bucătăriei: 8 trucuri pentru un proces rapid

 advertising.ringier
.

În zilele noastre, bucătăria este una dintre cele mai importante încăperi ale casei mai ales că nu mai este doar camera care are ca unic scop gătitul. Este spațiul în care se petrece o bună parte de timp, unde sunt depozitate lucruri, unde se distrează copiii, unde se socializează și uneori chiar funcționează ca zonă de teme după școală. Deci, nu este un secret pentru nimeni că a avea o bucătărie bună face o diferență enormă atunci când vine vorba de cumpărarea sau vânzarea unei locuințe. De aceea, renovarea bucătăriei este cu adevărat importantă. Asigură-te că îți renovezi bucătăria în cel mai bun mod posibil!

Planifică

Planificarea renovării bucătăriei ar trebui să dureze mai mult decât construcția propriu-zisă. Dacă planifici bine, poți minimiza perioada de timp în care se face renovarea și te poți încadra în bugetul propus. Acordă suficient timp planificării pentru a nu te răzgândi în timpul construcției și a nu afecta rentabilitatea investiției. Nu uita: poți renova atât cât îți permiți.

Măsoară corect dimensiunile bucătăriei 

Cunoașterea dimensiunii bucătăriei tale îți va face planurile de renovare mult mai ușoare. Măsurarea corectă a bucătăriei îți permite să proiectezi o zonă de bucătărie care maximizează spațiul pe care îl ai la dispoziție. Acest lucru este extrem de important pentru o zonă cu trafic atât de mare. Cunoașterea spațiului de lucru îți permite să achiziționezi toate electrocasnicele și accesoriile necesare. Odată ce ai stabilit dimensiunea bucătăriei tale poți ști exact cum vei folosi acest spațiu. Îl vei folosi doar pentru gătit sau vei combina gătitul cu alte activități și cu luatul mesei?

Încearcă să amplasezi o insulă

Dacă dorești mai mult blat și spațiu de depozitare, atunci adăugarea unei insule centrale poate merita costul. Dar construirea unei insule poate limita numărul de oameni care lucrează în bucătărie, poate reduce fluxul de trafic într-un singur sens și poate crea locuri înghesuite. Când plănuiești să faci o insulă asigură-te că ai suficient spațiu și că poți deschide ușile aragazului și ale frigiderului. Dacă nu beneficiezi de spațiu suficient pentru insulă te poți gândi la un cărucior de bucătărie.

Descoperă triunghiul de lucru: chiuveta, aragazul și frigiderul

Când planifici o remodelare, amintește-ți de cele mai aglomerate zone din bucătărie: chiuveta, aragazul și frigiderul. Asigură-te că aceste zone și aparate electrocasnice sunt amenajate astfel încât deplasarea ta să fie eficientă. Așadar, gândește-te la triunghiul tău de lucru pentru a crea o bucătărie în care să nu alergi peste tot.

Păstrează pe cât posibil instalațiile sanitare

Dărâmarea pereților, schimbarea instalațiilor sanitare și a locului acestora precum și a prizelor electrice va crește substanțial costul renovării. Dacă este posibil, păstrați pereții, instalațiile sanitare și prizele electrice în același loc. Nu numai că vei face economii la costurile de demolare și reconstrucție, ci vei micșora considerabil cantitatea de praf și deșeuri pe care proiectul tău le generează.

Calitatea materialelor

Funcționalitatea și durabilitatea ar trebui să fie principalele priorități în timpul remodelării bucătăriei. Rezistă chilipirurilor de calitate scăzută și alege produse care combină întreținerea redusă cu perioade lungi de garanție.  Blaturile cu suprafață solidă și scaunele de bucătărie, de exemplu, pot costa puțin mai mult, dar cu îngrijirea corespunzătoare, vor arăta grozav pentru o lungă perioadă de timp. Alege mese și scaune de bucătărie concepute cu atenție pentru a se potrivi spațiilor mari și mici. Poți opta pentru variantele populare sau pentru cele cu finisaje din piele și lemn.

Iluminatul

Iluminatul face diferența într-o încăpere. Te ajută să lucrezi eficient și în siguranță și poate face spațiul să pară mai mare și mai luminos.

Iluminatul de lucru 

Pune dispozitive de iluminat pentru fiecare zonă de activitate pentru a elimina umbrele. Luminile suspendate sunt bune pentru insule. Luminile încastrate și cele cu fir funcționează bine peste chiuvete și zone de pregătire fără dulapuri deasupra capului.

Iluminare ambientală   

Corpurile de plafon, aplicele de perete precum și iluminatul cu fir creează iluminare generală în bucătărie. Include întrerupătoare pentru a controla intensitatea și starea de spirit.

Maximizează spațiul de depozitare

Bucătăria este o încăpere care are nevoie de multe spații de depozitare pentru veselă, tacâmuri, tăvi, pahare etc. Așa că pentru a păstra acest spațiu îngrijit și ordonat, depozitarea este o necesitate: dulapuri, rafturi, cârlige nu sunt niciodată prea multe! Niciun spațiu nu este prea mic pentru a fi folosit. Folosește dulapurile concepute pentru a ajuta la colțurile incomode ale bucătăriei. Dublează spațiul de depozitare folosind ca elemente decorative rafturile din lemn pe pereți. 

Sursa foto: https://unsplash.com/

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton