Reguli de igienă pe care să le ai în vedere când mergi la sală

 bogdan.galca
.

Fie că una dintre rezoluţiile tale pentru acest an a fost să faci mai multă mişcare şi ai reuşit să te ţii de ea, fie că apropierea primăverii te-a inspirat să faci mai mult sport, mersul la sală poate fi o opţiune pentru tine. Totuşi, ca să te asiguri că acest gen de mişcare este un plus pentru starea ta de sănătate generală, este important să ţii cont şi de anumite aspecte legate de igienă. Iată câteva dintre cele mai importante. 

Igiena personală

Când vorbim despre igienă personală în contextul mersului la sală, sunt câteva lucruri pe care trebuie să le ai în vedere. În primul rând, pentru sănătatea ta, dar şi din consideraţie faţă de ceilalţi, spală-te întotdeauna pe mâini, şi înainte, şi după antrenament, ca să eviţi răspândirea microbilor. 

În al doilea rând, asigură-te că încălţămintea pe care o foloseşti la sală este curată. Dacă ai folosit aceeaşi pereche de adidaşi la exterior, spală-i bine înainte de a-i pune în geanta pentru sală. 

Şi în ultimul rând, dar la fel de important, fă duş după antrenament, mai ales dacă nu ajungi foarte repede acasă, ca să îţi protejezi pielea de bacteriile care se proliferează în mediul umed creat de transpiraţie. Nu uita de antiperspirant. Dacă vrei să miroşi bine, poţi alege şi un deodorant barbati sau de damă din aceeaşi gamă cu parfumul tău preferat. 

Curăţă aparatele înainte să le foloseşti

Majoritatea sălilor de sport le pun la dispoziţie clienţilor diferite produse de igienizare care să le permită să dezinfecteze echipamentele sportive înainte de a le folosi. Fie că foloseşti un spray, un gel sau şerveţele dezinfectante pentru a curăţa aparatele, este important să o faci. De fapt, dacă nu te deranjează, poţi face acest lucru şi după ce ai terminat antrenamentul la un anumit aparat, în cazul în care persoana care va veni după tine nu are încă acest reflex. Dacă sala de sport la care mergi nu are astfel de produse de igienă, le poţi achiziţiona tu pentru uz personal. Un preţ mic pentru beneficii importante pentru sănătatea ta. 

Adu-ţi propria saltea şi propriul prosop

La fel ca aparatele de fitness, saltelele de yoga sau de pilates de la sală pot fi pline de bacterii potențial periculoase. Ca să eviţi orice fel de neplăcere, vino cu propria ta saltea. Dacă ţi se pare prea voluminoasă şi dificil de transportant, investeşte într-un covoraş de yoga, pe care îl poţi pune peste salteaua de la sală şi pe care îl vei igieniza acasă. De asemenea, pentru exerciţiile în timpul cărora trebuie să-ţi sprijini faţa de saltea, este bine să ai la îndemână un mic prosop curat, În felul acesta te asiguri că pielea ta este cât se poate de protejată de bacterii care pot cauza erupţii acneice sau eczeme. 

Echipamentul de sală trebuie spălat după fiecare purtare

Este important să-ţi speli echipamentul imediat după ce vii de la sală. Lăsându-le să stea  câteva zile înainte să le speli, vei permite bacteriilor și chiar ciupercilor să se dezvolte, mai ales dacă sunt încă umede când le arunci în coşul de rufe. Dacă le lași în geanta de sală este și mai rău, pentru că şi ea poate fi infestată cu diferite ciuperci. 

Dacă nu ai posibilitatea să-ţi speli hainele imediat după antrenament, pune-le într-o pungă de plastic înainte de a le arunca în coşul de rufe. În ceea ce priveşte încălţămintea, ea poate fi dezinfectată cu un spray special antifungic şi trebuie spălată după câteva purtări, la maşina de spălat. 

Aşadar, pentru a te bucura de antrenamentul de la sală în cele mai bune condiţii, dar şi pentru a te asigura că sănătatea ta va avea numai de câştigat de pe urma orelor de sport, ţine seamă de aspectele prezentate mai sus!

Sursă foto: Pexels.com 

(P) Material publicitar realizat de Douglas

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton