Dacă ești pe punctul de a deveni mamă și din precauție ai lăsat amenajarea camerei pentru cel mic pe ultima sută de metri, nu trebuie să pui presiune pe tine că nu vei avea timp sau energie suficientă pentru a pregăti totul. Mai ales în această perioadă, oricum ar fi fost indicat să eviți spațiile aglomerate, să mergi prin showroom-uri de profil. Totul este mult mai simplu în epoca digitală, important e să știi ce vrei, să fii vizionară, în ideea de a face o investiție acum pentru o perioadă mai îndelungată de timp. În rest, totul e la un click distanță, ceea ce simplifică foarte mult întregul proces.
Pentru a evita potențiale polemici, este bine să te consulți pas cu pas cu partenerul tău, să alegeți produse de calitate și să țineți cont de părerile și gusturile amândurora. Poate tu ești mai extravagantă și îți plac mult culorile, ba chiar ai zugrăvi de una singură pereții în roz sau bleu. Cu toate acestea, ține cont și de recomandările celuilalt, de viziunea lui asupra amenajării unui spațiu care vă va fi atât de familiar, în care veți petrece atât de multe momente frumoase, în care veți învăța lucruri noi din mers pentru că nu există „o școală a părinților’.
Pe lângă aceste considerente, puteți, ca viitori părinți, să nu omiteți câteva recomandări pe care le veți regăsi în acest articol pentru a lua cele mai bune decizii. Pe lângă criterii ce țin strict de partea estetică, o cameră a copilului ar trebui să acopere integral principii ce țin de confort și siguranță, precum și de sustenabilitate. Cum e posibil să bifezi o formulă „3 în 1′, ca de detergenți? Ideea e să achiziționați astăzi ceea ce poate fi folosit sau valorificat într-un „mâine’ îndepărtat, atunci când puiul vostru va avea și alte nevoi decât cele ce țin strict de hrană, somn și afecțiune. În ce fel puteți să integrați în viziunea voastră toate aceste variabile, aflați în rândurile următoare.
Simplitate
Nu mizați pe extreme, pe culori tari, abundență de obiecte, pentru că rezultatul s-ar putea să fie unul dezastruos, iar camera celui mic să se transforme într-un depozit de obiecte. Chiar și obiectele de decor, de la draperii la covor, trebuie alese cu grijă. Înainte de a da „trimite’ unei comenzi în care ai pus în coș draperii cu roz, covor din fleece multicolor care va fi foarte greu de păstrat curat din cauza franjurilor, puteți trage un ochi și la aceste designuri.
Cât despre pereți, în loc să optați pentru pereți de accent, mai bine ați achiziționa un tapet pentru bebeluși pe care să-l înlocuiți atunci când copilul va crește. Totodată, alegeți modele de lenjerie de pătuț simple, în culori neutre, putând compensa oricând cu o păturică cu imprimeuri din desene animate. Important e să alegeți materiale de calitate superioară care să nu irite pielea sensibilă a juniorului.
Eficiență
De ce să cumpărați de două ori ceea ce ați putea lua o singură dată? Achiziționați piese de mobilier transformabile, care pot fi convertite în altceva, cum ar fi un pătuț care mai târziu poate fi modificat, astfel încât să devină un pat confortabil. De asemenea, masa de înfășat poate fi utilizată pe parcurs ca dulap pentru hăinuțele bebelușului.
Etajerele reprezintă de asemenea o alegere inspirată, căci într-o cameră se adună destule obiecte care trebuie așezate în ordine, fără a impacta ansamblul.
Așadar, amenajarea camerei pentru puiul vostru poate fi o reală provocare, însă este important ca tot procesul să vă și bucure, nu doar streseze. E drept, poate nu va fi totul la linie în scurt timp, însă niciodată nu e prea târziu pentru a face schimbări.
Sursa foto: unsplash.com
(P) Material publicitar realizat în colaborare cu Tarkett