Primii ani ai copilului tău, spune NU stresului și pericolelor care-l pândesc

 bogdan.galca
.

Este posibil ca teama pentru siguranța copilului tău să-ți umbrească bucuria și să te facă să reacționezi irațional. Dacă în primele luni de viață, siguranța copilului este mai ușor de controlat, începând cu primele mișcări independente pe care le face micuțul prin locuință este posibil ca accidentele să fie tot mai dese, iar tu, ca părinte, să fii tot mai stresat din această cauză.

Nu este recomandat să limitezi aceste mișcări, ele sunt extrem de importante pentru o corectă dezvoltare a musculaturii și a intelectului, pentru că odată cu mișcarea, copilul explorează și își stimulează simțurile. Pericolele dintr-o locuință îl pândesc la fiecare mișcare, dar un părinte responsabil va ști să facă în așa fel încât să nu-i îngrădească libertatea de mișcare și să-l pună în siguranță în fiecare moment.

Iată cum îți poți proteja copilul

Camera copilului

Asigură-te că salteaua este comodă, special concepută pentru bebeluși; montează o apărătoare pentru marginea patului, un sistem de monitorizare, un videofon,  sau un interfon, o alarmă de fum și un dispozitiv care îl va proteja de insecte. Dacă toate muchiile ascuțite și colțurile sunt protejate cu o bandă specială, mobilierul din cameră nu-i poate provoca răni. Toate pericolele vor fi evitate, dacă la geam are montată o siguranță care-l va împiedica să-l manevreze singur.

Spațiile comune

Nu este necesar să-ți modifici tot mobilierul din casă, sau să montezi un țarc de siguranță, în momentul în care copilul începe să meargă de-a bușilea, iar apoi să facă primii pași. Dacă stai într-o casă cu etaj, montează protecția de scări pentru copii și nu trebuie să suferi dacă nu poți fi în permanență în preajma lui. Cumpără un kit de protecție de pe site-uri de specialitate precum babyneeds.ro, care conține apărători pentru priză, pernuțe protectoare pentru colțuri, sisteme de protecție pentru dulap, sertare, opritoare pentru ușă. Lasă copilul să se deplaseze liber în toată locuința, chiar dacă este în patru labe, învață să meargă, sau este într-un premergător. Protecțiile pe care le montezi, pentru siguranța lui și pentru liniștea ta, vor servi și mai târziu. Mai precis, atunci când copilul se va juca, va alerga prin casă, te va urmări prin încăperile unde ai tu treabă, dar niciunul dintre obiecte nu vor reprezenta un potențial pericol pentru el.

Bucătăria și baia

Perioada în care copilul va dori să te însoțească la bucătărie, pe terasa sau balconul locuinței, va utiliza baia independent, poate fi o bucurie, sau un stres continuu. Nu este suficient să ai sisteme de protecție pentru bebe, timpul trece în zbor atunci când crești un copil. Iar când copilul nu mai este bebe, va dori să se implice în activitățile tale, așa că vei avea nevoie de protecție pentru aragaz, electrocasnice, porți de siguranță pentru scările exterioare, opritoare pentru uși și astfel libertatea lui de mișcare nu va fi limitată de potențiale pericole.

Spațiul exterior

Emoția primelor zile petrecute cu el în parc, la joacă, poate fi deplină dacă știi că nu există niciun pericol pentru copilul tău. Dacă te temi să-l pierzi din ochi, atunci când nu este în cărucior, prinde-i o brățară cu informații, genunchiere și ca o protecție specială, o cască antișoc, special creată pentru primii doi ani din viața copilului.

Copilăria înseamnă joacă, așa că bucură-te de primii ani din viața copilului tău fără stres, pune-l la adăpost de toate pericolele gândite ori imaginate și respiră liniștit, știind că este în siguranță în fiecare moment!

Sursa foto Pexels.com

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton