Primele simptome ale sarcinii

.

Te gândești că ai putea fi însărcinată? Dacă da, este important să înțelegeți care sunt primele simptome ale sarcinii și când pot apărea.

În timp ce toate sarcinile sunt diferite, există câteva semne și simptome ale sarciinii timpurii comune pe care le experimentează multe femei.


Un semn pozitiv că o femeie ar putea fi însărcinată este apariția unor menstruații lipsă sau alte modificări ale ale ciclului menstrual. Alte disconforturi fizice, cum ar fi oboseala și greața, pot indica, de asemenea, faptul că o femeie este însărcinată. În această postare pe blog, vom discuta care sunt aceste semne timpurii si cum poti calcula data probabila a nasterii micutului cu calculator sarcina.

Unul dintre primele semne de sarcină este lipsa menstruației. Cele mai multe femei nu vor mai avea cicluri menstruale sau vor avea menstruații mai ușoare și mai puțin frecvente. Alte simptome comune ale sarcinii includ sensibilitatea sânilor, oboseala, greața și vărsăturile (adesea denumite „grețuri matinale'), creșterea frecvenței urinării, constipația și simțul sporit al mirosului și al gustului.


Multe femei se confruntă, de asemenea, cu sângerări vaginale ușoare, cunoscute sub numele de sângerare de implantare. Aceasta apare atunci când ovulul fertilizat se atașează de peretele uterin. Unele femei pot avea, de asemenea, pofte alimentare la începutul sarcinii, precum și o nevoie crescută de somn și schimbări frecvente de dispoziție.

Toate acestea pot fi semne normale că sunteți însărcinată, însă dacă orice simptome severe persistă sau se agravează este important să vă consultați imediat medicul.


Care sunt simptomele mai putin cunoscute ale sarcinii?

Simptomele mai puțin cunoscute ale sarcinii pot varia foarte mult de la femeie la femeie, dar unele dintre cele mai subtile semne pot include schimbări minore în rutina zilnică.

De exemplu, este posibil să observați că vă simțiți din ce în ce mai obosită pe parcursul zilei, chiar dacă dormiți suficient. Acest lucru se datorează unei combinații de niveluri crescute de progesteron și de energia suplimentară necesară pentru a alimenta creșterea copilului.


De asemenea, este posibil să aveți o creștere a apetitului; acest lucru se datorează faptului că organismul dumneavoastră are nevoie de mai multe substanțe nutritive pentru a vă susține atât pe dumneavoastră, cât și pe bebelușul în creștere.

În plus, deși multe femei nu le resimt decât mai târziu în timpul sarcinii, poftele sau aversiunile alimentare pot începe încă de la câteva săptămâni.

Alte simptome fizice pot include grețuri de dimineață (deși acest lucru nu este exclusiv de dimineață), sensibilitatea sânilor, dureri de spate și balonare. Toate acestea sunt cauzate de schimbările hormonale care ajută la pregătirea corpului pentru naștere.


Alte semne comune pot fi schimbările de dispoziție; acestea apar din cauza unei combinații de hormoni, oboseală și stres care vin odată cu devenirea unui viitor părinte!

Este important să acordați atenție acestor simptome, deoarece vă vor ajuta să identificați orice potențiale probleme la începutul sarcinii și să obțineți sfaturi medicale atunci când este necesar.