Pregătiri pentru sărbători: 3 obiceiuri bune de urmat la cumpărături

 bogdan.galca
.

Începi să simți că te apropii de finalul anului. Gândul sărbătorilor te entuziasmează, dar te și neliniștește. Îți dorești să fii inspirat, generos și eficient. Prima oprire: lista de cumpărături. Dacă te lași în baza lui Moș Crăciun, sunt șanse mari să nu te bucuri de o atmosferă prea festivă anul acesta. De aceea, ia frâiele în mâinile tale și află cum să faci cumpărături responsabile pentru bugetul tău și pentru mediul înconjurător.

Crezi că este prea devreme să începi pregătirile? Nici vorbă! Mai ales dacă reușești să adopți câteva obiceiuri bune pentru a fi eficient când faci cumpărăturile de sărbători.

Fă-ți un plan înainte să pleci la shopping

Fie că alegi shoppingul online sau magazinele fizice, alcătuiește o listă de cumpărături care să cuprindă tot ce îți dorești să achiziționezi în perioada următoare. Începe cu meniul de sărbători și continuă cu accesoriile cu care îți vei împodobi casa, cadourile pe care vrei să le oferi celor dragi și piesele vestimentare de care ai nevoie pentru petrecerile de sfârșit de an. Actualizează lista de fiecare dată când îți aduci aminte de ceva sau când ai o idee bună pentru un cadou.

Un aliat bun în această perioadă, dacă îl utilizezi în mod responsabil, este un card de cumparaturi care te ajută să fii pregătit atunci când găsești produsele preferate. Compară prețurile în diferite magazine înainte să te lași convins de reclamele din mall-uri sau de inboxul plin de oferte.

Cumpără cadourile din timp

Crăciunul este o ocazie binevenită să îți arăți dragostea și recunoștința pentru familie, prieteni și colegi. Mai ales când ai destul timp la dispoziție să găsești darurile potrivite, să le personalizezi și să te asiguri că cel care le primește va simți emoția cu care le-ai ales.

Un obicei pentru care îți va fi recunoscător nu doar persoana care primește cadoul, dar și bugetul personal, este să te asiguri că nu lași cadourile pe ultima sută de metri. Altfel, este posibil să ajungi cu traista goală cu doar câteva zile înainte de Crăciun. Asta înseamnă cumpărături impulsive, agitație prin magazinele aglomerate sau, dacă alegi comenzile online, disperarea că pachetul nu va fi livrat la timp. Mai mult decât atât, există riscul să nu faci cele mai inspirate alegeri și să nu fii pe deplin satisfăcut de cadourile pe care le vei oferi celor dragi. Unde mai pui că s-ar putea să fii nevoit să te mulțumești cu opțiuni care nu sunt tocmai prietenoase cu finanțele proprii.

Pentru mulți dintre noi, căutarea cadoului perfect reprezintă una dintre bucuriile principale din preajma sărbătorilor – un motiv în plus să începi devreme acest proces.

Alege branduri locale

Dacă vrei să oferi un cadou original, vizitează târgurile în care expun designerii și producătorii români. Acestea se organizează pe tot parcursul anului, dar cu precădere în apropierea sărbătorilor. Cei mai mulți creatori sunt prezenți și în mediul online dacă preferi să faci cumpărăturile de acasă. Vei găsi cam orice îți poți imagina: obiecte de decor, podoabe pentru brad, veselă pentru masa de Crăciun, produse de îngrijire, haine și accesorii realizate în mod sustenabil în ateliere locale.

Atunci când alegi să cumperi de la branduri locale, susții creativitatea artiștilor români, investești în calitate și obții produse speciale de care o să te bucuri mult timp de acum înainte.

Încearcă să-ți dezvolți o strategie pentru cumpărături, stai departe de lucrurile inutile care îți aduc doar satisfacție de moment și alege calitatea în detrimentul cantității. Aceste obiceiuri te ajută să îți folosești bugetul în mod înțelept și să nu regreți achizițiile făcute după ce magia sărbătorilor începe să se risipească. Spor la cumpărături inspirate și eficiente!

Sursă foto: unsplash.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Iprospect

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton