Patru tipuri de mişcare în aer liber care te ajută să te relaxezi

.

Venirea primăverii este un moment perfect ca să începi să faci mai multă mişcare în aer liber. Odată cu creşterea temperaturilor din termometre şi a zilelor care sunt tot mai lungi, poţi lua în considerare diferite tipuri de activităţi în aer liber care să te ajute să te relaxezi, să te simţi în cea mai bună formă, dar şi să trăieşti experienţe noi. Iată patru idei în acest sens.

  1. Echitaţia

Echitaţia este un sport aristocratic, care, în pofida aparenţelor, necesită concentrare, determinare şi care te ajută să te menţii în formă. Dacă ai fost dintotdeauna atras de acest sport şi ţi-ai dorit să înveţi să călăreşti, trebuie să ştii că sunt numeroase centre de echitaţie în toată ţara, care oferă lecţii atât pentru copii, cât şi pentru adulţi. Ai nevoie de un echipament relativ simplu: cizme de echitaţie, cască de protecţie şi manusi sport

Chiar dacă pare un sport relativ simplu, necesită un set de abilităţi care se dobândesc în timp. În plus, prezenţa cailor poate fi foarte relaxantă. Aceste animale nobile şi sensibile sunt folosite de mulţi ani în cadrul unor programe de terapie pentru persoane care suferă de diferite tulburări, precum anxietatea sau depresia. Aşadar, echitaţia poate fi sportul perfect pentru tine dacă vrei să înveţi lucruri noi, dacă îţi plac animalele şi dacă vrei să te simţi mai încrezător şi mai relaxat. 


  1. Alergarea 

Dacă ai fost prea sedentar în timpul lunilor de iarnă şi simţi nevoia de activitate fizică, însă ai un program destul de încărcat, alergarea poate fi soluţia perfectă pentru tine. În primul rând, are beneficii extraordinare pentru sănătatea ta: ajută la reducerea tensiunii arteriale, la scăderea nivelului cortizolului (hormonul stresului) şi la reglarea nivelului de zahăr în sânge. Pe lângă aceste beneficii pentru sănătatea ta fizică, există şi cele pentru sănătatea mintală. 

Mişcarea, şi mai ales cea în aer liber, stimulează secreţia de endorfine în creier, adică substanţa care te ajută să te simţi bine. Nu e de mirare că după o alergare viguroasă nu te simţi obosit, ci energic, gata să înfrunţi toate problemele zilei. Atenţie totuşi la echipament, mai ales dacă alergi prin oraş. O pereche de adidaşi speciali de alergare, cu o bună amortizare, sunt indispensabili ca să eviţi accidentările sau deteriorarea articulaţiilor. 


  1. Ciclismul

Nu trebuie să fii într-o formă demnă de Tour de France ca să practici ciclismul de agrement. Este o activitate care îţi îmbunătăţeşte considerabil sănătatea cardiacă şi care te ajută să-ţi tonifiezi musculatura, și nu numai cea a picioarelor. Dacă ai şi un parc aproape, poate fi o activitate foarte relaxantă. În plus, în weekenduri poţi încerca unul dintre traseele din pădure pe care le găseşti în multe staţiuni de la munte şi nu numai. Bineînţeles, indiferent de condiţii, trebuie să ai echipament de protecţie adecvat, astfel încât să eviţi potenţiale accidente.


  1. Drumeţii

Din ce în ce mai mulţi români au devenit pasionaţi de drumeţii. Este o activitate fizică foarte plăcută şi relaxantă, mai ales pentru că se practică în natură. În plus, peisajele de pe diferite trasee sunt o adevărată încântare. De asemenea, este o activitate pe care o poţi desfăşura alături de prieteni sau familie. 

Din fericire, în ţara noastră şi nu numai, sunt trasee cu diferite grade de dificultate, multe accesibile şi celor neexperimentaţi. Ca şi în cazul altor sporturi conexe, este important să pleci la drum având un echipament adecvat şi să ţii mereu cont de faptul că vremea se poate schimba rapid în zona de munte. Încălţămintea specială, îmbrăcămintea termală şi o geacă impermeabilă sunt absolut indispensabile când pleci într-o drumeţie. 


Profită de primăvară şi bucură-te cât mai mult de zilele însorite, alegând să faci mişcare în aer liber. Vei resimţi efectele, atât cele pentru corp, cât şi cele pentru minte, mai repede decât ţi-ai imagina! 

Sursă foto: Pexels.com

(P) Material publicitar realizat împreună cu Hervis