Zona de dining este locul în care se adună membrii familiei, prietenii. Tocmai de aceea, pentru nordici această zonă reprezintă inima casei. Acest spațiu este grevat de relaxare, de bună dispoziție și de un puternic caracter de confort. Iată cum îți poți organiza și tu acest zona de dining, astfel încât aceasta să devină cât mai confortabilă și primitoare.
Masa pliabilă nu trebuie să lipsească
Diningul este zona în care se servește masa, așa că vei avea nevoie de o masă care să îți ofere suficient loc pentru toți invitații tăi. Alege o masă pliabilă pentru a oferi tuturor suficient de mult spațiu. Poți găsi zeci de modele de mese pliabile din care să o alegi ceea ce se potrivește cel mai bine spațiului tău. În același timp te vei bucura de un produs care nu va ocupa foarte mult loc atunci când vei dori să îl depozitezi.
Mesele pliabile au sisteme speciale care te ajută să eficientizezi spațiul, chiar și într-un apartament mic, astfel încât să fie totul supraîncărcat.
Optează pentru mese rotunde, tocmai pentru a putea beneficia de spațiul liber, optimizând astfel și traficul. Poți opta și pentru alte forme de mese, care să se potrivească cu stilul adoptat.
Respectă stilul casei
Zona de dining trebuie să se îmbine delicat în peisajul casei, fără a face notă discordantă cu stilul acesteia. Altfel spus, dacă în locuința ta sau în zonele adiacente diningului există anumite tipare specifice unor stiluri, atunci ar trebui să te asiguri că acestea sunt respectate.
Poți alege variațiuni de stil, însă nu te îndepărta de stilul principal. Dacă bucătăria e rustică, nu vei putea implementa un stil minimalist în dining.
Iluminat specific
Diningul este o zonă specială, iar din acest motiv este nevoie să creezi și o atmosferă pe măsură. De aceea iluminatul joacă un rol special, iar pentru a crea o atmosferă cu adevărat specială te poți folosi de câteva trucuri de efect. Lumânările artificiale, aplicele de perete sau lampadarele sunt soluții perfecte pentru a amenaja o zonă intimă și elegantă.
Este de preferat ca alegerea luminii să fie făcută în ton cu stilul camerelor. Lumina te poate ajuta să obții un efect vizual de mărire a spațiului, mai ales dacă iluminezi zonele principale ale diningului, în timp ce umbrele cad pe spațiile de relaxare, de tipul canapelelor sau a fotoliilor.
Instalează o canapea de mici dimensiuni
Un apartament mic nu îți va lăsa posibilitatea de a instala obiecte masive de mobilier, însă în dining poți opta pentru o canapea micuță, pe care să îți inviți invitații să se delecteze cu o cafea sau un ceai.
Canapeaua va trebui să respecte cromatica locuinței, astfel încât aceasta să se integreze cât mai bine în peisaj.
Oglinzi mari
Zona de dining într-un apartament mic va părea mai mare dacă optezi pentru placarea unui perete cu oglinzi. Oglinzile reflectă lumina, dar crează și iluzia unui spațiu mai amplu. Alege oglinzi mari, continue, pe care să le montezi în poziție verticală, de-a lungul peretelui.
Amenajarea unui dining într-un apartament mic poate părea o provocare, însă în realitate există soluții perfecte pentru a maximiza aspectul. Ia în calcul ideile prezentate anterior și pune-le în aplicare astfel încât să îți amenajezi un dining perfect pentru întâlnirile cu prietenii.
Sursa foto: unplash.com