No-makeup makeup: cum să îți îmbunătățești tehnica de machiaj, pentru un look proaspăt și natural

 advertising.ringier
.

Arta machiajului evoluează constant, dar unele elemente rămân mereu în tendințe. Dorința de a avea un look cât mai natural stă la baza stilului “no-makeup makeup”, adică acel machiaj extrem de discret care îți permite să ai un ten perfect. Scopul acestui acestui tip de machiaj este de a te face să arăți superb într-un timp foarte scurt, folosind un număr minim de produse. Iată mai jos cum să-ți îmbunătățești tehnica de machiaj, pentru un look proaspăt și natural.

Îngrijirea impecabilă a tenului

Înainte de a aplica orice produs de machiaj, de la mascara la ruj, trebuie să-ți îngrijești pielea corespunzător. Dacă ai un ten cu aspect proaspăt și hidratat, machiajul va arăta foarte natural. Demachierea este un pas pe care trebuie să îl faci de două ori pe zi, dimineața și seara. Folosește un produs demachiant adaptat tipului tău de piele sau o apă micelară. O dată sau de două ori pe săptămână, exfoliază pielea feței, inclusiv buzele, cu un produs blând. Hidratarea este un alt pas esențial în procesul de pregătire pentru machiaj, inclusiv pentru no-makeup makeup'. 

Folosește crema adaptată tipului tău de ten, dar și un spray de față hidratant, care va reîmprospăta și va tonifia pielea. De obicei, aceste produse de hidratare se aplică înainte de crema de zi. Dacă ai pielea uscată, folosește cremele hidratante îmbogățite cu compuși precum ceramidele și untul de shea. Pe de altă parte, dacă ai tenul gras, alege o cremă hidratantă cu textura mai ușoară. Utimul pas în etapa de îngrijire este aplicarea unei protecții solare, inclusiv iarna, când razele UV sunt la fel de dăunătoare. Alege un produs cu SPF de minimum 30 sau poți folosi o cremă hidratantă cu factor de protecție solară inclus. 

Aplicarea fondului de ten și a produselor corectoare

No-makeup makeup' implică folosirea unui mic număr de produse de machiaj, dar unele sunt necesare pentru ameliorarea aspectului tenului, în caz de roșeață, exces de sebum sau uscăciune. Primerul, în acest caz, nu este necesar decât dacă pielea are tendința să se îngrașe ușor. Alege un produs care să te ajute să controlezi producția de sebum pe tot parcursul zilei. Fondul de ten și produsul corector sub formă de cremă sunt mai ușor de folosit și oferă chipului un aspect natural. În funcție de preferințe, fondul de ten poate fi sau nu folosit în acest tip de machiaj, deși poate oferi chipului un aspect impecabil. 

Puțină strălucire

Un aspect natural nu înseamnă să renunți la puțină strălucire. În cazul no-makeup makeup', nu folosești un produs iluminator tradițional, ci unul extrem de ușor și discret, care să ofere pielii o strălucire subtilă. Produsele iluminatoare pentru strălucire pot fi aplicate pe toată fața sau doar pe anumite zone care trebuie să fie scoase în evidență în mod subtil. 

Puțină culoare

Fardul de obraz este o modalitate excelentă de a oferi tenului tău căldură. La fel ca în cazul celorlalte produse, folosește un fard de obraz sub formă de cremă, pentru un rezultat natural și simplu. Un pas care nu trebuie să fie omis este îngrijirea sprâncenelor, care trebuie să aibă un aspect impecabil și să fie bine periate. Folosește un gel pentru sprâncene – sau chiar gel de păr – pentru un aspect aranjat, care se va menține toată ziua. Mascara este o alegere excelentă pentru a scoate ochii în evidență, dar poate să nu fie folosit în acest tip de machiaj. Alege o mascara care oferă volum sau alungește genele, pentru un aspect mai definit al ochilor. Un ruj într-o nuanță cât mai apropiată de cea a buzelor sau un gloss poate să completeze cu succes acest tip de machiaj. 

No-makeup makeup este o modalitate foarte bună de a-ți pune în evidență frumusețea naturală, dar și de a avea zilnic un aspect impecabil, fără să petreci prea mult timp în fața oglinzii. 

Sursa foto: Freepik

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Citește în continuare
Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton