Mobila de dormitor - ce criterii trebuie să iei în considerare în achiziție

 advertising.ringier
.

Sursa foto: https://unsplash.com/photos/EoTUCbv9Jrs 

Să îți transformi dormitorul într-o oază de liniște și relaxare nu este nici pe departe atât de greu pe cât ai crede, câtă vreme alegi mobila de dormitor respectând proporțiile și stilul de amenajare. 

Dormitorul este spațiul dedicat relaxării supreme, odihnei și al zen-ului neîntrerupt, așa că amenajarea trebuie să țină cont de acestea pentru a te odihni în tihnă. Mobila de dormitor se alege, în primul rând, în funcție de dimensiunile camerei, astfel încât dormitorul să nu creeze senzația de sufocare.

Dimensiunile de trecere dintre obiectele de mobilier trebuie sa fie între 60-80 de centimetri, de aceea, mai întâi de toate trebuie să calculezi distanțele de trecere, apoi după să optezi un anumit tip de mobila dormitor moderna de pe hobbymobila.ro

Poți începe prin a trasa pe podea, cu ajutorul unei benzi adezive, conturul patului – în cazul dormitorului matrimonial, dimensiunea patului poate varia de la 140/200 centimetri până la 200/200 de centimetri.

Alegerea mobilei pentru un dormitor de mici dimensiuni

Un truc util pentru a crea impresia vizuală că un dormitor mic este mai mare este să alegi culori calde, deschise și plăcute. Dacă ai o cameră de dormitor de mici dimensiuni, însă îți dorești un dressing generos, cel mai bine este să alegi un model din lemn natur în nuanțe deschise sau unul cu fronturi de culoare albă.

În ceea ce privește patul, dacă nu găsești modelul perfect îl poți face pe comandă. La modul ideal, optează pentru o tăblie de pat suspendată pe perete, astfel încât amprenta pe sol a patului să fie exact cât dimensiunea saltelei.

Set de mobilă de dormitor sau achiziția de piese individuale?

Dacă vizitele în magazinele de mobilă te copleșesc vei avea tendința să cumperi mobilier la set, doar pentru a scăpa de drumuri. Însă dacă îți dorești un dormitor unic, care să aibă amprenta ta, poți cumpăra piesele de mobilier individual, cu grijă ca stilul și culoarea să se potrivească între ele.

Specialiștii în design interior susțin că mobila la set conține prea multe module, care aglomerează și mai mult un dormitor de mici dimensiuni. În plus, vor crea impresia unui dormitor prea plictisitor și monoton.

Chiar dacă încăperea are mici dimensiuni, este recomandat să alegi un dressing generos, asta dacă nu vrei ca întreaga colecție de îmbrăcăminte să fie împărțită în mai multe camere ale locuinței. Dacă nu ai găsit un model de dulap potrivit, o bună opțiune este să îl faci la comandă; astfel te vei asigura că spațiul va fi folosit cât mai bine, iar dulapul își va dovedi rapid utilitatea.

În ceea ce privește noptierele, ai o largă varietate de modele existente online și în magazinele de mobilă. Când te lasă inspirația, scapi mai ușor dacă vei comanda două noptiere asemănătoare. Dacă îți dorești o oarecare asimetrie, cel mai bine este să optezi pentru modele diferite, cu diferențe sesizabile între ele, pentru a crea impresia că a fost voită achiziția.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton