Mituri și adevăruri despre acnee

 bogdan.galca
.

De la tipul de acnee la felul în care se manifestă această afecțiune, semnele și motivele pot fi diferite de la o persoană la alta. Secretul unui tratament eficient constă în înțelegerea similarităților și a deosebirilor simptomelor, precum și în utilizarea produselor și ingredientelor care ar putea remedia problema și preveni apariția altor coșuri, puncte negre sau de grăsime.

Ce trebuie să știi despre acnee

Nu există o modalitate demonstrată prin care acneea poate fi prevenită, deși îngrijirea corectă și adecvată a tenului poate reduce riscurile apariției manifestărilor acneei. Acneea nu este provocată nici de transpirație, nici de igiena necorespunzătoare, iar legătura dintre apariția acesteia și consumul de ciocolată, cartofi prăjiți, pizza sau alte 'alimente interzise' nu a putut fi dovedită până în prezent. Acneea este, însă, tratabilă și nu ar trebui lăsată să 'treacă de la sine', mai ales când ai la dispoziție o asemenea varietate de crema pentru acnee si cosuri, deoarece această decizie ar putea crește potențialul apariției leziunilor și a cicatricilor.

Atunci când tratamentele de uz casnic nu ajută, un medic dermatolog îți poate pune la dispoziție mai multe variante de tratament. Acesta va ține cont de tipologia tenului tău și a acneei de care suferi și va aborda problema într-un mod personalizat, adaptat nevoilor tenului tău.

Mituri și legende urbane despre acnee

Se estimează că aproximativ 80% din populația Globului se confruntă, mai devreme sau mai târziu, cu manifestări ale acestei afecțiuni. Această frecvență uriașă a dat naștere unor mituri și legende… adesea infirmate de către oamenii de știință.

Mit: Doar adolescenții se confruntă cu acneea

Deși acneea are o incidență mai mare în grupele de vârstă asociate adolescenței, apare foarte des și în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 30 de ani. Realitatea este că acneea se poate manifesta la orice vârstă, inclusiv la maturitate.

Mit: Acneea este provocată de o igienă precară

În realitate, izbucnirile acneei nu pot fi corelate cu igiena deficitară. Ba mai mult, spălarea excesivă a feței și exfolierea agresivă pot irita pielea și înrăutăți simptomatologia acneei.

Mit: Ciocolata și alimentele bogate în grăsimi provoacă apariția acneei

Nu există o legătură directă între consumul alimentelor grase sau bogate în zaharuri și episoadele acneice. Studiile recente indică, însă, un factor de influență neașteptat din zona alimentară: produsele lactate non-organice.

Mit: Stresul provoacă apariția acneei

Aici, există un adevăr parțial. Chiar dacă stresul nu este un factor determinant în apariția acneei, el o poate înrăutăți. Tocmai de aceea, este important să identifici acele ingrediente cosmetice care combat, în primul rând, stresul oxidativ. În funcție de nevoile pielii tale, poți opta pentru un tratament cu peptide pentru ingrijirea tenului sau pentru un regim alimentar bogat în atioxidanți.

Mit: Tratarea mecanică a coșurilor determină vindecarea lor mai rapidă

În acest caz, realitatea este în totalitate opusă mitului și credinței populare. Stoarcerea coșurilor și eliminarea mecanică a punctelor negre poate provoca inflamații suplimentare și reprezintă un factor de risc important în ceea ce privește infectarea și apariția cicatricilor.

Mit: Bronzul ajută în tratarea acneei

Petrecerea unui timp limitat la soare, în intervale orale sigure nu este dăunătoare pentru tenul acneic, dacă acesta este protejat corespunzător cu un SPF adecvat. Însă expunerea prelungită la radiațiile ultraviolete ale soarelui sau ale dispozitivelor pentru bronzat poate irita pielea și înrăutăți semnele vizibile ale acneei. Bronzul poate, de asemenea, crește riscul dezvoltării mai multor tipuri de cancer de piele.

Mit: Acneea se vindecă singură

Pentru că este adesea generată de cauze bacteriene, acneea nu se vindecă, în general, de la sine. În absența unui tratament potrivit, aceasta poate evolua și se poate înrăutăți odată cu trecerea timpului.

Acneea este o afecțiune și trebuie tratată ca atare. Cu cât acționezi mai repede împotriva ei cu ajutorul tratamentelor și al produselor cosmetice potrivite, cu atât reduci riscul apariției complicațiilor și al cicatricilor provocate de infecții.

Sursă foto: Pexels

Cel mai nou VIDEO

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton