Garderobele minimaliste pentru cei mici: trendul care a cucerit mămicile moderne

 advertising.ringier
.

Minimalismul este unul dintre curentele stilistice despre care se poate afirma cu ușurință că sunt de-a dreptul timeless. Este cert că iubitorii de modă au înțeles că eleganța este întotdeauna mai ușor de obținut prin simplitate și că alegerile sigure și curate pur și simplu nu pot da greș în niciun context. 

Dacă, atunci când vine vorba de adulți, este ușor de construit o capsulă cu piese basic, versatile, care să-i ajute pe cei mari să se prezinte impecabil în orice context social, în cazul copiilor poate părea dificil să alegi piesele minimaliste care să nu le fure din bucuria și culoarea vârstei. În realitate, însă, lucrurile sunt la fel de simple, atât pentru pitici, cât și pentru cei mai în vârstă.  

Iată cum să alcătuiești trusa de piese vestimentare de bază pentru copilul tău, fără a-i diminua din efervescența specifică vârstei:

  1. Alege o paletă de culori potrivită copilului tău

Primul pas care trebuie făcut este acela de a înțelege cât mai bine care sunt limitele conceptului în care vrei să te încadrezi. Minimalismul în modă nu ține în mod obligatoriu de limitarea foarte restrictivă a paletei de culori folosite, mai ales când vine vorba de cei mici. Filosofia din spatele acestui curent stilistic presupune evitarea acumulării de obiecte greu de folosit sau de-a dreptul inutile, fiind încurajată crearea unui set de piese potrivite în totalitate unele cu celelalte, calitative și durabile. 

Sugestia multor stiliști este aceea de a alege o gamă de pasteluri atunci când vine vorba de garderoba prichindeilor. Culorile stinse de tipul pastelurilor îndeplinesc toate criteriile pe care ar trebui să le iei în considerare atunci când achiziționezi obiecte de vestimentație pentru cel mic: nu obosesc ochii, sunt ușor de asortat și încadrează frumos și natural felul de a fi luminos și colorat al copiilor. Atunci când alegi un magazin de haine pentru copii de unde să cumperi câte ceva pentru puiul tău, asigură-te că întreaga colecție a acestuia este construită conform principiilor acestei filosofii, cum este Matimo.ro.

  1. Evită cumpărăturile impulsive

Cumpărăturile impulsive sunt categoric incompatibile cu crearea unei garderobe minimaliste pentru oricine, indiferent de vârstă. Atunci când vine vorba de colecția de haine a celui mic, părinții sunt în totalitate responsabili de felul în care aceasta este compusă. Iubirea pentru puiul tău te poate îndemna să fii tentată să îi faci o mulțime de cadouri și să-i îndeplinești toate dorințele, acționând impulsiv la cumpărături. Nu uita, însă, că minimalismul este mai mult decât un curent stilistic și că elementul esențial în jurul căruia trebuie să graviteze totalitatea acțiunilor unui adevărat minimalist este cumpătarea. Gândește-te, așadar, de două ori înainte să faci o investiție și evită companiile de fast-fashion, încercând să investești mai degrabă în producători locali, care îți oferă produse etice.

  1. Investește în calitate, nu în cantitate

Chiar dacă vremurile nu sunt cele mai bune din punct de vedere economic, societatea confruntându-se cu o mulțime de dificultăți greu de depășit pe acest plan, cei mici nu trebuie să fie atinși prematur de grijile și problemele din lumea adulților. Chilipirurile simpatice care par a se potrivi cu restul pieselor din dulapul copilului tău sunt, așadar, de evitat. Caută să investești în adevăratul sens al cuvântului în piesele vestimentare ale copilului tău, achiziționând exclusiv haine realizate din materiale organice, care să nu pună în pericol sănătatea celui mic. Inul, lâna și bumbacul organic sunt cele mai bune alegeri în ceea ce privește materialele, chiar dacă sunt ușor mai scumpe decât stofele sintetice.

Concluzia este una simplă și, în egală măsură, mulțumitoare: nu este deloc dificil să alcătuiești o garderobă minimalistă pentru copiii tăi. Urmând câteva reguli de bun-simț și controlându-ți impulsurile specifice societății în care ai crescut, vei reuși fără dificultăți să-ți atingi scopul.

Sursa foto: unsplash.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton