Floarea-soarelui – legende și semnificații

 advertising.ringier
.

Floarea soarelui a impresionat întotdeauna întrucât se învârte după soare, astfel că este specială, dar și frumusețea pe care o are va atrage întotdeauna privirile. Floarea soarelui este acea plantă care are capacitatea de a însenina ziua oricui întrucât transmite foarte multă energie și poate schimba starea persoanei ce o primește.

Legende

Una dintre legende povestește că Clyte era îndrăgostită de Apollo, dar acesta nu o observa orice ar fi făcut, astfel că aceasta s-a hotărât să aștepte 9 zile și 9 nopți pentru a fi observată de către Apollo, așteptare ce a fost în zadar. În aceste zile nu a mâncat, dar nici nu a băut nimic. După zece zile s-a hotărât să părăsească locul în care îl aștepta,  dar mare i-a fost surpriza, nu putea să se mai miște întrucât rămâsese prinsă în acel loc. În acest mod a ajuns să se transforme într-o superbă floare, ce a continuat sa-l admire fără încetare pe Apollo.

Simbolistică

Floarea soarelui transmite mesaje pozitive, transmite de asemenea multă energie pozitivă și doar sentimente frumoase.

Atunci când dăruiești floarea soarelui, practic transmiți admirație, căldură și loialitate. Este prezentă la majoritatea evenimentelor importante întrucât aduce noroc și se consideră că ar fi și un simbol al bogăției. Din punct de vedere vizual, decorul este unul cald și foarte plăcut atunci când floarea soarelui este prezentă. Este chiar indicat să o folosești pentru a-ți decora casa și cu siguranță va arata foarte bine în livingul tău.

Floarea soarelui simbolizeaza și loialitatea prezentă într-o relație, legătura puternică ce există între două persoane. Acest simbol este transmis prin tulpina puternică, robustă și poți face un astfel de cadou iubitei tale pentru a-i transmite stabilitatea în relație, dar și celei mai bune prietene pentru a-i sugera legătura voastră strânsă.

Ce nu știai despre floarea soarelui

Se pare că Van Gogh era destul de fascinat de această floare, astfel că a fost un motiv foarte des întâlnit în picturile sale.

Semințele de floarea soarelui, care sunt pe gustul majorității oamenilor au un conținut bogat de magneziu. În acest mod acestea reușesc să aibă un efect calmant asupra sistemului nervos.

Cu siguranță nu bănuiești câte semințe poate conține doar un exemplar de floarea soarelui, foarte multe, în jur de 2.000 de bucăți.

Dacă îți dorești să le arăți celor dragi iubirea și aprecierea ta, poți opta cu siguranță pentru un buchet de floarea-soarelui, le vei transmite o stare foarte bună și vor simți toată admirația ta prin prisma acestui buchet. Pentru a dărui buchetul perfect din care să nu lipsească floarea soarelui, alege buchete de flori de pe maisondor.ro.

Se poate spune că floarea soarelui are o istorie foarte interesantă, bogată în legende și semnificații. Este o floare superbă, splendidă, care va aduce întotdeauna o pată de culoare în decor, pe lândă aspectul vizual, va transmite energia pozitivă și starea de bine acolo unde va fi prezentă. După toate aspectele bune ale acestei flori, pe care le-ai aflat cu siguranță îți dorești să o dăruiești sau îți dorești cel puțin să o știi prezentă în casa ta. 

Sursa foto: pixabay.com

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton