Fii propriul tău makeup artist: ce reguli trebuie să urmezi, pentru un machiaj perfect

 advertising.ringier
.

Chiar dacă ești adepta unui stil de machiaj mai natural sau, poate, ai un specialist la ale cărui servicii apelezi atunci când se ivește câte o ocazie, îți va prinde bine să știi câteva reguli esențiale în ceea ce privește machiajul. În acest fel, te vei putea pregăti singură, fără ajutor, pentru orice eveniment din viața ta, fără a depinde de programări.

În plus, trebuie să privești machiajul și ca pe o modalitate de expresie a propriei personalități. Poți descoperi care sunt nuanțele și liniile care ți se potrivesc, poți experimenta diferite tehnici, te poți juca, de-a dreptul, cu trusa de machiaj, pentru a te relaxa sau pentru a-ți oferi răsfățul de care ai nevoie. Însă înainte de a începe să urmărești tutorialele makeup artiștilor consacrați, e important să știi câteva reguli de bază pentru un machiaj perfect:

Alege nuanța potrivită de fond de ten

Studiază-ți pielea la lumină naturală și observă nuanța acesteia. Apoi, verifică încheietura mâinii, pentru a afla subtonurile – dacă vascularizația vizibilă la nivelul încheieturii are nuanțe de albastru-verde, ai un subton rece; dacă aceasta se apropie mai degrabă de o cromatică roz-violet, subtonul tenului tău este cald.

După ce ai identificat nuanța și subtonul, pornește în căutarea unui fond de ten potrivit. În primul rând, alege-l în funcție de textură. Dacă ai tenul curat și neted, poți alege o variantă fluidă, cu putere de acoperire redusă sau poți opta pentru un bb sau cc cream, care să uniformizeze nuanța pielii și să estompeze imperfecțiunile minore. Dacă însă ai nevoie de o acoperire sporită, alege o variantă mai densă, eventual pudrată, în cazul în care tenul tău prezintă tendințe de îngrășare.

Testează fondul de ten pe linia maxilarului inferior, pentru a identifica nuanța potrivită. Testarea pe dosul palmei nu doar că nu are acuratețe din cauza diferențelor de nuanță a pielii, dar nu îți va dezvălui pe deplin nici textura produsului încercat. Ultimul lucru de care trebuie să mai ții cont când vine vorba despre machiajul tenului este să respecți nuanțele naturale și atunci când vine vorba despre pudră, bronzer și blush.

Asortează-ți pomeții cu buzele

Indiferent dacă vrei un machiaj natural sau unul de seară, este esențial să ai un machiaj buze în concordanță cu cel al pomeților. În mod ideal, nuanța perfectă a blushului este aceea pe care obrajii tăi o capătă în mod natural într-o zi geroasă de iarnă sau, dimpotrivă, după un antrenament intens la sala de fitness. Însă blushul îți permite să jonglezi puțin cu nuanțele, tocmai pentru a te bucura de un aspect unitar cu machiajul buzelor.

Așadar, atunci când folosești un ruj roșu, asigură-te că blushul tău are o nuanță caldă de roz. Dacă optezi pentru un ruj arămiu, blushul poate fi de nuanța piersicii sau se poate duce către o zonă mai bronz. Dacă nuanța rujului este una rece, cum ar fi violetul, blushul subtil va trebui să aibă, de asemenea, o nuanță rece de roz. În cazul rujului nude, cea mai bună variantă de blush este cea naturală; dacă nu e frig sau nu te-ai antrenat intens, îți poți ciupi ușor pomeții pentru a-ți descoperi nuanța perfectă.

Nu te aventura către tehnici pe care nu le cunoști

Contouring, baking și alte cuvinte pe care le auzi la influenceri – toate sunt tehnici minunate, însă chiar și cea mai mică greșeală le poate transforma din capodopere în erori fatale. O umbră neblenduită bine, un iluminator prea strălucitor, o cantitate prea mare de pudră, o tentativă Halloween-iană de smokey eyes – poți evita aceste greșeli, evitând tehnicile pe care nu le stăpânești.

Dacă ești începătoare în ale machiajului, învață întâi lucrurile de bază, cum ar fi aplicarea corectă și uniformă a fondului de ten și aventurează-te treptat către prima linie de tuș, primul cut crease, primul contur. Tehnicile se învață prin exercițiu, dar e important să nu-ți supraestimezi puterile și să ceri un feedback celei mai bune prietene, dacă ți-e la îndemână, înainte de a fi prea sigură pe abilitățile tale.

Dacă ești la început de drum în călătoria inițiatică a machiajului, oferă-ți timp și răbdare pentru a învăța, pas cu pas, ce și în ce fel se fac lucrurile. Nu pune presiune pe tine să înveți totul într-o zi, dar asigură-te că stăpânești tehnicile de bază, înainte de a solicita cursul pentru avansați.

Sursă foto: Pexels

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton