Facturi Mari La Energie? Specialiștii Recomandă Alte Metode De Reducere A Costurilor

 bogdan.galca
.

Mulți dintre români sunt nemulțumiți de prețurile mari de pe facturile de energie electrică și gaze.

Totuși, deși aceste prețuri sunt influențate puternic de criza energetică, fiind accentuate de conflictele politice și fluctuațile de preț de pe bursă, mai există și un alt factor important pe care nu-l băgăm în seamă.

Specialiștii în energie ne recomandă să consumăm energie acasă într-un mod eficient, deoarece de multe ori, prețurile mari de pe factură sunt redate și de consumul mare pe care îl înregistrăm în gospodărie.

Ce spun specialiștii despre prețurile mari din factură?

Modul în care consumăm energia trebuie să se reflecte în stilul nostru de viață. Încă nu înțelegem exact ce înseamnă termenul eficiență' și nu luăm în considerare faptul că putem reduce costurile cu facturile de energie prin câteva obiceiuri simple din viața de zi cu zi.'

Oferim sprijinul nostru consumatorilor casnici de energie electrică și gaze naturale în fiecare zi. Există situații în care rămânem șocați de consumul pe care mulți dintre aceștia îl înregistrează acasă.'

Spre exemplu, am avut cazul în care într-un apartament de 70mp s-au consumat 3200 kWh de gaze naturale într-o singură lună.. Oricât de multe explicații am încercat să găsim, am realizat că prețul plătit a fost direct proporțional cu consumul și că problema a fost la oameni, nu la furnizor.'

  • Spune Mihai Uzum, fondator EconomieLaEnergie.ro, comparator gratuit de energie electrică și gaze naturale

Ce trebuie să facem pentru a mai reduce costul facturilor la energie

După cum spun și specialiștii în energie, obiceiurile și stilul de viață pe care îl are fiecare dintre noi influențează prețurile care se reflectă în facutură, atât la curent, cât și la gaz.

Consumul eficient de energie este un factor cheie în reducerea costurilor lunare, astfel că fiecare dintre noi ar putea să includă în rutina zilnică consumul responsabil și cumpătat al resurselor.

Există multe moduri de a economisi energie acasă, iar cele mai multe dintre ele sunt chiar extrem de simplu de integrat în stilul nostru de viață.

Google News Urmărește-ne pe Google News

Biografiile Vedetelor
Fii la curent cu tot ce se întâmplă cu vedetele tale favorite

Află totul despre vedetele din România, dar și despre celebritățile internaționale: biografii, carieră, filmografie, discografie si viață personală.

Revista VIVA!
Revista VIVA!
Abonează-mă la newsletter Abonează-mă
Buton